Share
Πύργος Πετρέζα, 2ο Γαστρονομικό Ταξίδι και η Εμπειρία, η Μαρία Ζιώγα νικήτρια του διαγωνισμού, το έζησε και μας μιλαει για την εμπειρία, απολαύστε την!

» Πριν από μερικές μέρες είχα την απίστευτη τύχη να κάνω ένα μοναδικό ταξίδι.

Γιατί  υπάρχουν μέρη στην Αθήνα που πραγματικά μπορούν να σε ταξιδέψουν,
να σε κάνουν να ξεχάσεις την καθημερινότητα, να σε στείλουν μακριά έστω και για λίγες ώρες.
Μέρη όπου η φυσική ομορφιά και η ανθρώπινη παρέμβαση δένουν τόσο αρμονικά που δεν μπορείς
παρά να αφεθείς. Έτσι απλά, χωρίς φανφάρες. Μόνο πέτρα, πλατάνια, ελιές και αμπέλια.

Ο Πύργος Πετρέζα βρίσκεται στα Σπάτα αλλά θα μπορούσε κάλλιστα
να βρίσκεται σε κάποια επαρχία της Κεντρικής Ευρώπης. Η αρχιτεκτονική του λιτή και αρχοντική.

Χοντροί πέτρινοι τοίχοι και καμάρες που δημιουργούν ένα περιβάλλον σχεδόν μυστικιστικό και
καταπράσινοι κήποι που σίγουρα καταπραΰνουν τις εντάσεις και δαμάζουν τις αντιστάσεις.
Ένας χώρος ιδανικός για να ξεκινήσεις ένα μοναδικό ταξίδι μύησης στο χώρο των γεύσεων
και των αισθήσεων με κρασιά και προϊόντα βιοδυναμικής καλλιέργειας.

Οδηγοί στο ταξίδι μας ήταν δύο άνθρωποι μοναδικοί. Ο Master of Wines Κωνσταντίνος Λαζαράκης και ο chef Μιλτιάδης Κιούκας. Μαζί δημιουργήσαν ένα μενού απόλυτα αρμονικό, γεμάτο γευστικές εκπλήξεις
που προκάλεσε και ικανοποίησε πλήρως τις αισθήσεις μας.

Μαζί τους μέσα από τον Πύργο Πετρέζα, ταξιδέψαμε στις όχθες του Ρήνου, στις ηλιόλουστες πλαγιές της Αλσατίας
δοκιμάζοντας ένα απολαυστικά φρέσκο και φρουτώδες Riesling Ostertag του 2013
ιδανικά συνδυασμένο με μια σούπα, πραγματικό έργο τέχνης, από φρέσκο αρακά με τραγανό προσούτο και παρμεζάνα.

Στη συνέχεια κατηφορίσαμε προς την κοιλάδα του Λίγηρα για να γευτούμε την απόλυτη
αρμονία μεταξύ ενός πολύ αρωματικού Sauvignon Blanc (Sancerre La Moussiere 2014) και
του ταρτάρ σολομού και καβουριού με αβοκάντο, μουστάρδα και φρέσκα μυρωδικά.

Και μετά ακόμα πιο νότια, στο Roussillon και στην περιοχή Cotes Catalanes στα σύνορα
μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας όπου ένα πραγματικά θαυμαστό κρασί φτιάχνεται από Viogner
και Μοσχάτο (Matassa Cuvee Marguerite 2011) τόσο έντονο, «άγριο» και εξωτικό που
όμως δαμάστηκε από το κρεμώδες ριζότο με σπαράγγια, αυγοτάραχο Μεσολογγίου και hollandaise λεμόνι.

Και κάπως έτσι αφήσαμε πίσω μας τη γηραιά ήπειρο και βρεθήκαμε στον Νέο Κόσμο για να
δοκιμάσουμε ένα από τα καλύτερα δείγματα οινικής γραφής του.
Ένα κρασί με πλούσια αρώματα κόκκινων φρούτων, βελούδινο και γεμάτο στο στόμα
(Keyneton Estate Euphonium 2006, Henschke) που συνδυάστηκε και πάλι ιδανικά
με τη μοσχαρίσια ταλιάτα γάλακτος και μια κροκέτα από ουρά μόσχου με μαντζουράνα.

Όπως κάθε ταξιδιώτης κάποια στιγμή επιστρέφει στον τόπο του, έτσι και εμείς ολοκληρώσαμε την οινική και γαστρονομική μας περιπλάνηση με ένα ποτήρι Vinsanto Χατζηδάκη του 2003 από τη Σαντορίνη. Ένα κρασί γλυκό,
μεστό με αρώματα καφέ και  καραμέλας και μια ανάλαφρη οξύτητα που ανέδειξε υπέροχα τη μους σοκολάτας γάλακτος, το παγωτό espresso και την καραμέλα γάλακτος και έδωσε έτσι το ιδανικό τέλος αυτής της υπέροχης βραδιάς.

Καθ’ όλη τη διάρκεια το ταξιδιού μας, ο έμπιστος οδηγός μας Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW μας καθοδηγούσε, μας δίδασκε και με πολύ χιούμορ προσπάθησε να μας μυήσει στα μυστικά και τη φιλοσοφία της βιοδυναμικής καλλιέργειας του αμπελιού.

Ήταν πραγματικά  μια αξέχαστη εμπειρία που έζησα και αυτά ο Πύργος Πετρέζα ήταν ο πρωταγωνιστής.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ την Funky Cook για την ευκαιρία που
μου έδωσε να γευτώ και να ταξιδέψω και εγώ στο 2ο Γαστρονομικό Ταξίδι του Πύργου Πετρέζα.»

Πύργος Πετρέζα Γαστρονομικό Ταξίδι

Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο