Ραδίκια με Γιαούρτι και Φέτα

Ραδίκια με Γιαούρτι και Φέτα

Τα ραδίκια και τα άλλα χόρτα εποχής είναι από τα ωραιότερα υλικά που μπορείς να αξιοποιήσεις με κάθε τρόπο!
Αν σου αρέσουν τα εύκολα και λίγο διαφορετικά, τα ραδίκια με γιαούρτι και φέτα δοκίμασέ τα σε κάθε ευκαιρία που βρεις χόρτα εποχής!

Ραδίκια με Γιαούρτι και Φέτα Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Φεβρουαρίου 3, 2014

  • Yield: 4 Servings
  • Prep: 10 mins
  • Cook: 25 mins
  • Ready In: 35 mins

Ingredients

Instructions

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά και χοντροκόβουμε τα ραδίκια.
    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά.
  2. Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα χόρτα.
    Ανακατεύουμε τα χόρτα μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να βράσουν τα χόρτα (όσο επιθυμούμε), φροντίζουμε να μείνει με αρκετά υγρά, σαν σούπα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι και τον κρόκο του αυγού.
  4. Προσθέτουμε στο μείγμα γιαουρτιού ζωμό από το φαγητό που βράσαμε.
    Περιχύνουμε το φαγητό και ανακινούμε την κατσαρόλα.
  5. Σερβίρουμε με θρυμματισμένη φέτα, ελαιόλαδο και αν θέλουμε λίγο μπούκοβο.

4 Σχόλια

  1. Με αυτό τον τρόπο έφτιαχνε η μάνα τις κολοκυθοκορφάδες από τον κήπο στο χωριό!!
    Φιλιά

Αφήστε ένα σχόλιο