Ραταούι – Ratatouille

Ραταούι – Ratatouille

Ραταούι - Ratatouille

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 mins

Ένα εκπληκτικό παραδοσιακό πιάτο της Γαλλικής Κουζίνας!
Εξαιρετικά νόστιμο, ελαφρύ και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αφού έχει χαμηλά λιπαρά, ανάλογα με την ποσότητα ελαιόλαδου που θα χρησιμοποιήσετε!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε φέτες.
    Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
    Κόβουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά σε μέτριους κύβους.
  2. Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά.
    Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε ακόμη 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι, την ζάχαρη και βράζουμε την σάλτσα για 15 λεπτά.
    Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
  4. Σε μια κατσαρόλα κάνουμε στρώσεις εναλλάξ τα λαχανικά, την σάλτσα και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
    Κουνάμε ελαφρά και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
    Σερβίρουμε με φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.