Share

Ραταούι - Ratatouille

Ραταούι - Ratatouille

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 4 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 45 λεπτά

Ένα εκπληκτικό παραδοσιακό πιάτο της Γαλλικής Κουζίνας!
Εξαιρετικά νόστιμο, ελαφρύ και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αφού έχει χαμηλά λιπαρά, ανάλογα με την ποσότητα ελαιόλαδου που θα χρησιμοποιήσετε!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε φέτες.
    Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
    Κόβουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά σε μέτριους κύβους.
  2. Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά.
    Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε ακόμη 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι, την ζάχαρη και βράζουμε την σάλτσα για 15 λεπτά.
    Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
  4. Σε μια κατσαρόλα κάνουμε στρώσεις εναλλάξ τα λαχανικά, την σάλτσα και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
    Κουνάμε ελαφρά και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
    Σερβίρουμε με φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο