Share

Ραβανί

Ραβανί

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 (12-14 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 50 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 2 ώρες 5 λεπτά

Τέλειο, αφράτο, ζουμερό και πεντανόστιμο ραβανί! Οι νότες μαστίχας, γκρέιπφρουτ και λουίζας δίνουν ιδιαίτερο άρωμα στο κλασικό ραβανί!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Το ραβανί
    Σε ένα μπώλ αναμιγνύουμε τα στερεά υλικά το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το baking powder, το αλάτι και τα ξύσματα.
    Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 8′ λεπτά, προσθέτουμε την βανίλια.
  2. Ανακατεύουμε το γάλα, χλιαρό, με το λικέρ μαστίχας.
    Προσθέτουμε στο μείγμα αυγών-ζάχαρης σταδιακά και εναλλάξ με το γάλα, τα στερεά υλικά, ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί αντικολλητικό ή πυρίμαχο σκεύος 40×30 περίπου.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C Κελσίου, για 50 λεπτά.
    Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
  4. Το σιρόπι
    Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 5′ λεπτά.
    Αφαιρούμε τα κλωναράκια της λουίζας.
  5. Το σιρόπιασμα
    Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι κουταλιά κουταλιά.
    Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 2 ώρες.
    Πασπαλίζουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο!
    Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό, αφού το σκεπάσουμε με μεμβράνη.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο