Share

Ραβιόλια με Σπανάκι και Σάλτσα Ντομάτας

Ραβιόλια με Σπανάκι και Σάλτσα Ντομάτας

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 (5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 2 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 3 ώρες 30 λεπτά

Ένα λατρεμένο πιάτο, που παρόλο που θα κοπιάσετε λίγο για να το ετοιμάσετε, το αποτέλεσμα όμως θα σας αποζημιώσει πλήρως! Βέβαια αν διαθέτε μηχανή για ζυμαρικά η διαδικασία είναι παιχνιδάκι!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Η ζύμη για τα ραβιόλια
    Σε ένα λεκανάκι κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το αλάτι.
    Ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια μας η ζύμη.
    Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ σφιχτή, άν δεν είναι προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή άν παραείναι σφιχτή ελάχιστο χλιαρό νερό.
    Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστείγια 1 ώρα.
    Η ζύμη μετα από μία ώρα έχει γίνει μαλακή και εύπλαστη.
  2. H γέμιση
    Ζεματάμε τα φύλλα από το σπανάκι 6-7 λεπτά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν πάρα πολύ καλά.
    Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης εκτός του τυριού στο multi και τα πολτοποιούμε.
    Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά.
    ¶ν η γέμιση έχει υγρά, προσθέτουμε παρμεζάνα τριμμένη.
    Αφήνουμε την γέμιση στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  3. Η σάλτσα ντομάτας
    Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
    Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    Την κρατάμε ζεστή μέχρι να σερβίρουμε.
  4. Πως φτιάχνονται τα ραβιόλια Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο, σκεπάζουμε τη μισή με μεμβράνη.
    Αλευρώνουμε τον πάγκο και την ανοίγουμε υπόλοιπη ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο, περίπου 2 χιλιοστών, το οποίο σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα.
  5. Ανοίγουμε την άλλη μισή ζύμη στο ίδιο μέγεθος.
    Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουταλάκι αφήνουμε μικρές κουταλιές από τη γέμιση σε απόσταση 3 εκατοστών τη μια από την άλλη κατά μήκος του φύλλου.
    Σκεπάζουμε το άλλο φύλλο από πάνω και πιέζουμε πολύ καλά με τα δάχτυλα γύρω από κάθε γέμιση να κολλήσει η ζύμη.
  6. Κόβουμε κάθε κομμάτι της γέμισης με στρογγυλό κουπ πάτ ή με κοφτερό μαχαίρι ή με τη ροδέλα κοπής για ζύμη.
    Ακουμπάμε κάθε ραβιόλι σε αλευρωμένη επιφάνεια δίσκου για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και αφήνουμε να στεγνώσουν για 40 λεπτά περίπου.
    Βράζουμε άφθονο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  7. Ρίχνουμε τα ραβιόλια να βράσουν 3-4 λεπτά ή μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια.
    Ακουμπάμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο.
    Σερβίρουμε περιχύνοντας με σάλτσα , θρυμματισμένο ροκφόρ ή φλύδες παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο