Share

Τα αγαπημένα Ρεβύθια μαγειρεμένα σε μια τύπου ραγού εκδοχή!
Όσπρια, λαχανικά, μυρωδικά όλα δεμένα σε μια πλούσια σάλτσα! Με τα μανιτάρια να αντικαθιστούν επάξια το κρέας!
Ένα υπέροχο χειμωνιάτικο φαγητό!

Ρεβύθια Ραγού Recipe

Ρεβύθια Ραγού

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 29, 2012

  • Απόδοση: 1 (6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 9 ώρες 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 60 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 10 ώρες 20 λεπτά

Τα αγαπημένα Ρεβύθια μαγειρεμένα σε μια τύπου ραγού εκδοχή! Όσπρια, …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε τα ρεβύθια για 8 ώρες σε χλιαρό νερό να φουσκώσουν.
    Κατόπιν τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν μαζί με το φύλλο δάφνης.
    Συνταγή με Ρεβύθια
  2. Κόβουμε τα μανιτάρια στην μέση.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα καρότα σε κύβους.
    Σε μια πλατιά και βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, προσθέτουμε το καρότο και τα μανιτάρια, σωτάρουμε για 2-3 λεπτά.
    Προσθέτουμε τα ρεβύθια και χαμηλώνουμε την φωτιά.
    Συνταγές με Ρεβύθια
  3. Προσθέτουμε το κρασί και μετά από 1 λεπτό, προσθέτουμε τον ζωμό, τα ντοματάκια, την ζάχαρη, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και επιπλέον ελαιόλαδο.
    Σιγοβράζουμε το φαγητό μας για τουλάχιστον 60 λεπτά μέχρι να αποκτήση ωραία πηχτή σάλτσα, αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζωμό.
    Ρεβύθια Συνταγές
  4. Λίγο πριν αποσύρουμε το φαγητό αν θέλουμε προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι μέσα στο φαγητό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε!
    Συνταγή με Ρεβύθια
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Σχόλια

  1. Στο πρώτο βήμα, όταν λες «βράζουμε τα ρεβύθια μέχρι να μαλακώσουν» πόση ώρα εννοείς; Ευχαριστω πολυ

    • Kαλημέρα,καλή χρονιά και συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση!
      Για τα ρεβύθια, δεν μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένο χρόνο, διότι παίζει ρόλο πόσο βραστερό είναι το όσπριο!
      Ξέκινάμε να τα βράζουμε και στην πορεία του βρασμού δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι, αν μαλάκωσαν! Επίσης αν χρειαστεί να προσθέσουμε νεράκι στην κατσαρόλα πάντα να είναι ζεστό!

  2. Καλησπέρα, δεν αναφέρονται καρότα ση λίστα με τα υλικά, αλλα αναφέρονται στις οδηγίες και στις φωτογραφίες.

Αφήστε ένα σχόλιο