Γεμιστό Ρολό Κιμά με Αυγά και Μουστάρδα

Γεμιστό Ρολό Κιμά με Αυγά και Μουστάρδα

Και ποιος δεν έχει απολαύσει αυτό το ρολό γεμιστό με ολόκληρα αυγά  από την κουζίνα της μαμάς, κλασικά!
Σερβίρεται σαν κυρίως και ορεκτικό!

Γεμιστό Ρολό Κιμά με Αυγά και Μουστάρδα Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 18, 2013

  • Yield: 1 (6-8 Servings)
  • Prep: 60 mins
  • Cook: 60 mins
  • Ready In: 2 hrs 0 min

Και ποιος δεν έχει απολαύσει αυτό το ρολό γεμιστό με ολόκληρα αυγά  από …

Ingredients

Instructions

  1. Σε μία λεκάνη βάζουμε τον κιμά.
    Πολτοποιούμε στο multi τα κρεμμύδια με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό και τα προσθέτουμε στον κιμά.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το κύμινο, το θυμάρι, το ξύσμα, το ξύδι, το αυγό, την μπίρα, την μουστάρδα.
  3. Zυμώνουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε το ψωμί, το οποίο έχουμε μουλιάσει, θέλουμε ο κιμάς να γίνει αφράτος, να πλάθετε και να μην κολλάει, όσο πιο πολύ ζυμώσουμε τον κιμά το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο.
  4. Τυλίγουμε με μία μεμβράνη και τον βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα περίπου. Ετοιμάζουμε τον κιμά σε ρολό και κλείνουμε μέσα τα 2 βραστά αυγά.
    Τοποθετούμε το ρολό σε γάστρα,το αλείφουμε ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με θυμάρι και πάπρικα.
  5. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδοψηθεί το ρολό.
    Αφήνουμε το ρολό να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες.
  6. Η σάλτσα
    Ετοιμάζουμε μια ελαφριά λεμονάτη σάλτσα για να σερβίρουμε το ρολό.
    Χτυπάμε το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει παχύρεστη σάλτσα.
    Όταν σερβίρουμε περιχύνουμε με την λεμονάτη σάλτσα και πασπαλίζουμε με πάπρικα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο