Share
Και αυτή την χρονιά μην ξεχάσεις να την υποδέχεσαι συχνά με μέλι για να την γλυκάνεις, ξηρούς καρπούς και ρόδι για την αφθονία και πολλά πολλά χαμόγελα!

Γυρνώντας πίσω με νωπές τις στιγμές για όλα τα όμορφα γιορτινά τραπέζια που βρέθηκες σαν οικοδεσπότης/οικοδέσποινα ή σαν καλεσμένος/η σκέφτεσαι οτι μια ακόμη χρονιά έφυγε ενώ μια νέα, πολλά υποσχόμενη, εύχομαι, για τον καθένα.

Την υποδέχτηκε, σχεδόν όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα ήταν εκεί, είχες την ευκαιρία να τους ταϊσεις, να τους ευχηθείς, να τους αγκαλιάσεις, να τους γλυκάνεις, να τους χορτάσεις χαρά και μαζί να σας βρει η νέα χρονιά.

Ετσι όμορφα σκεφτόσουν να ετοιμάσεις λοιπόν το φετινό γιορτινό τραπέζι, παρόλο που είχεις την συνταγή για τέλεια βασιλόπιτα έψαχνες να βρεις κάτι νέο, γαλοπούλα ή ψητό, σαλάτα με ρόκα ή την πολίτικη λαχανοσαλάτα της μαμάς σου, να ξαναφτιάξεις την κολοκυθόσουπα ή να τους εκπλήξεις με κάτι διαφορετικό, όχι δεν είναι καμια σκέψη υπερβολική γιατί είναι αξεπέραστο ταϊζουμε με την αγάπη μας τους ανθρώπους αλλά και τις προσδοκίες μας για αλλαγές!

Η Φλωρινέλα είναι ένα υπέροχο τυρί από την Φλώρινα και επειδή εμείς εδώ έχουμε παράδοση να γεμίζουμε το γιορτινό τραπέζι με τυριά, ένα από τα φετινά τυρένια ορεκτικά θα είναι και το αγαπημένο σαγανάκι που το στόλισα με ρόδι, έτσι για το καλό και την νοστιμιά!

 


Σαγανάκι με Τυρί Φλωρινέλα και Σάλτσα με Βαλσαμικό Ρόδι
•Προετοιμασία: 15′ •Έτοιμο σε: 30′ •Ποσότητα: 4 άτομα •Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο

 

Υλικά

για το σαγανάκι
2 παξιμάδια
4 φέτες τυρί Φλωρινέλα
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
Κόκκους ροζ πιπέρι
Κόκκους μαύρο πιπέρι
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας ξινόγαλο
Ελαιόλαδο, προαιρετικά

για την σάλτσα
1 ρόδι
Κρέμα βαλσάμικο ρόδι και βανίλια ΤΟΠ
Μερικούς σπόρους γλυκάνισο
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

 

Εκτέλεση Συνταγής

Σπάμε το παξιμάδι σε ένα γουδί ή σε πολυμηχάνημα μαζί με το σουσάμι και τους κόκκους των πιπεριών.

Κόβουμε το τυρί σε φέτες, σε ένα μπώλ σπάμε το αυγό και το ανακατεύουμε καλά με το ξινόγαλα, περνάμε τις φέτες του τυριού από το αυγό και πανάρουμε στο παξιμάδι.

Τοποθετούμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την σάλτσα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας νερό, τα σποράκια από το ρόδι και τον γλυκάνισο.

Σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, αποσύρουμε και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσάμικο ρόδι και βανίλια ΤΟΠ.

Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να χρυσοροδίσει ή τηγανίζουμε το σαγανάκι σε ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε το τυρί και περιχύνουμε με την σάλτσα ροδιού.

Συνταγές με Ρόδι

 

Σημειώσεις για την συνταγή:

– Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο τυρί θέλετε, αρκεί να είναι κατάλληλο για σαγανάκι.

Σαγανάκι με Ρόδι και Κρέμα Μπαλσάμικου

 

Μαρμελάδα Ρόδι Συνταγές

Σαγανάκι με Φλωρινέλα

Συνταγές για Σαγανάκι

 

*(Το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας για το ΞΥΔΙ ΤΟΠ,  καταγράφει την προσωπική μου εμπειρία, έχει δοκιμαστεί από εμένα την ίδια και χρησιμοποιήθηκε στην παραπάνω συνταγή)

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο