Επιτέλους ήρθαν οι φράουλες στην εποχή τους! Γι΄αυτό όλη την εβδομάδα θ” απολαύσουμε φίλοι μου συνταγές βασισμένες στη βασίλισσα των φρούτων! Ιδού, η σημερινή σαλάτα με Πληγούρι, Φράουλες και Κατσικίσιο Τυρί που είναι τόσο ανοιξιάτικη!

Οι φράουλες εμφανίστηκαν τον 17ο αιώνα στην Ευρώπη και καλλιέργήθηκαν αρχικά στην Ιταλία και η ποικιλία που προέρχονταν από τις Άλπεις, ήταν οι άγριες φράουλες. Οι ευρωπαϊκές φράουλες θεωρούνται οι καλύτερες , στην Ελλάδα η περιοχή της Μανωλάδας έχει ταυτιστεί πλέον με την ελληνική φράουλα!

Ειδικά στο τέλος του Απρίλη οι φράουλες είναι πιο νόστιμες από ποτέ και η ιδανική στιγμή να γίνουν μαρμελάδα, τότε η μαμά μου έφτιαχνε ένα εξαίσιο, αρωματικό γλυκό του κουταλιού με μικρή φράουλα.

Κι ενώ οι σούπερ θρεπτικές φράουλες έχω ταυτιστεί με τη φρουτοσαλάτα ταιριάζουν απίστευτα σε αλμυρή σαλάτα με όλα τα ανοιξιάτικα πράσινα χορταρικά -μυρωδικά και για το συνδυασμό με το τυρί;

Δεν υπάρχουν λόγια, κάποια τυριά είναι το άλλο μισό των φρούτων και στη συγκεκριμένη περίπτωση συγκεκριμένα της φράουλας.

Γι’ αυτό στην παρακάτω συνταγή έχω «παντρέψει» σ’ ένα πιάτο πρασινάδες και αρωματικά χόρτα, λίγες φέτες γκερεμέζι, ξηροί καρποί και το πολυαγαπημένο μου ταμπουλέ της TIPIAK που μοσχοβολάει δυόσμο και λεμόνι, τέλειο –μη σου πω και απαραίτητο- στις περισσότερες σαλάτες.

Αυτή η «γλυκύτατη» σαλάτα δεν είναι μόνο πεντανόστιμη αλλά είναι και πανέμορφη, δοκίμασέ την και κάνε τις δικές σου παραλλαγές!


Σαλάτα με Κους Κους, Φράουλες και Κατσικίσιο Τυρί


Ταμπουλέ με Κους Κους, Φράουλες και Κατσικίσιο Τυρί

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 5 λεπτά
Ποσότητα: 4 μερίδες

Υλικά

Για τη σαλάτα
100 γρ. κατσικίσιο τυρί
150 γρ.ταμπουλέ με δυόσμο και λεμόνι TIPIAK
3 φράουλες
50 γρ. σπανάκι baby
2 τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο φιλέ
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
¼ από ένα ματσάκι κόλιανδρο
5-6 φύλλα δυόσμο

Για το ντρέσινγκ
3 φράουλες
2 κουταλιές της σούπας λευκό μπαλσάμικο ή ξύδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

1
Στον επεξεργαστή τροφίμων (multi) πολτοποιούμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
Ετοιμάζουμε το ταμπουλέ με δυόσμο και λεμόνι σύμφωνα με τις οδηγίες σε ευρύχωρο μπωλ.

2
Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και το αμύγδαλο και τα προσθέτουμε τη μισή ποσότητα στο ταμπουλέ.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο και τον κόλιανδρο, τα προσθέτουμε στο ταμπουλέ
μαζί τη μισή ποσότητα από το ντρέσινγκ που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε.
Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε τη σαλάτα να «μαριναριστεί» εντός ή εκτός ψυγείου.

3
Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα σερβιρίσματος και προσθέτουμε τα φύλλα από το σπανάκι, τους ξηρούς καρπούς, τις φράουλες και το κατσικίσιο τυρί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Το κατσικίσιο τυρί που χρησιμοποίησα ήταν γκερεμέζι
– Αν δεν μας αρέσει το κατσικίσιο τυρί χρησιμοποιούμε μανούρι, παρμεζάνα ή γραβιέρα
– Μπορούμε αντί για σπανάκι να χρησιμοποιήσουμε ρόκα
– Χρησιμοποιούμε όποιους ξηρούς καρπούς μας αρέσουν

Ταμπουλέ με Φράουλες και Κατσικίσιο Τυρί

Σαλάτα με Φράουλες και ταμπουλέ Συνταγές

ΤαμπουλέΣυνταγές

Συνταγή για Σαλάτα Ταμπουλέ

Tipiak Ταμπουλέ Συνταγή

Εύκολες Συνταγές για Σαλάτα

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο