Όσο περισσότερο ανεβαίνει ο υδράργυρος τόσο οι σαλάτες γίνονται απαραίτητες γιατί εκτός από δροσιστικές με γεμίζουν και ενέργεια, πιστεύω πως συμφωνείς απόλυτα γι΄αυτό ελα να δεις μια σούπερ-food σαλάτα που σου ετοίμασα με κινόα-πλιγούρι, μάνγκο, αβοκάντο και τσίλι!

Και μπορεί να μη φτιάχνω συχνά συνταγές με κινόα όμως όταν το αποφασίζω πιστεύω πως κάνω αρκετά καλούς συνδυασμούς και εδώ μπορείς να δεις μερικές.

Η κινόα δεν είναι δύσκολη στη διαχείρισή της, αρκεί να προετοιμαστεί σωστά ώστε να την κάνουμε σπυρωτή, ετσι λοιπόν δύο μέρη νερό και ένα κινόα είναι το ιδανικό.

Φροντίζουμε να ρίχνουμε την κινόα σε νερό που βράζει και κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, αφού «ρουφήξει» όλο το νερό τη μεταφέρουμε σε μπωλ και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά ώστε να «ξεκολλήσουν» οι σπόροι μεταξύ τους.

Πάντως μου αρέσει ιδιαίτερα ο συνδυασμός με κινόα και πληγούρι της Tipiak γιατί είναι ακόμη πιο χορταστική αλλά και πιο θρεπτική.
Πολλές φορές ο συνδυασμός αυτό είναι ωραίος για να φτιάξουμε συνταγές και σαλάτες που μας αρέσουν και ίσως έχουμε λίγο «βαρεθεί» και έτσι να τους δώσουμε ένα «twist».

Πάντως η κινόα πάει με τα «πάντα» από την κατηγορία λαχανικά και φρούτα, επιπλέον οποιοδήποτε dressing με φρέσκα μυρωδικά είναι απαραίτητο και το προτιμώ από το απλό λάδι-λεμόνι-ξύδι.

Από όσες συνταγές με κινόα έχω μαγειρέψει αυτή η thai σαλάτα θεωρώ πως είναι η καλύτερη, το μάνγκο και η καρύδα κλέβουν πραγματικά την «παράσταση» ενώ η σάλτσα με το sweet chilli της Oriental Express την έκανε ακόμη πιο απολαυστική, ειδικά αν μείνει στο ψυγείο να μαριναριστεί μερικές ώρες, δοκίμασέ την και θα με θυμηθείς!


Σαλάτα με Κινόα-Πλιγούρι, Μάνγκο, Αβοκάντο και Τσίλι


Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Ποσότητα: 4-5 άτομα

Υλικά

150 γρ. κινόα με πλιγούριTipiak
1 ώριμο μάγκο
1 αβοκάντο
1 πορτοκαλί πιπεριά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 ραπανάκια
20 γρ.ινδοκάρυδο
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο
7-8 φύλλα δυόσμο
7-8 φύλλα βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml. ελαιόλαδο ή βούτυρο καρύδας
50 γρ. sweet chilli Oriental Express
2-3 λάιμ
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι βαλσαμικό
Φρεσκοτριμμένo πιπέρι
Αλάτι θαλασσινό

Εκτέλεση Συνταγής

1
Ετοιμάζουμε την κινόα-πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το ινδοκάρυδο μέχρι να πάρει χρώμα και το αφήνουμε να κρυώσει.

2
Ετοιμάζουμε το dressing: Πλένουμε και στεγνώνουμε το βασιλικό, τον κόλιανδρο και το δυόσμο και τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε όσο σκόρδο θέλουμε, το sweet chilli, το λάδι καρύδας ή το ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι και το χυμό από 2 λάιμ.

3
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και τα ραπανάκια σε πολύ λεπτές φέτες ενώ το αβοκάντο και το μάνγκο σε κυβάκια.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, περιχύνουμε με το dressing και αν έχουμε χρόνο αφήνουμε τη σαλάτα με κινόα στο ψυγείο για 1-2 ώρες και τη σερβίρουμε με επιπλέον λάιμ και φύλλα από βασιλικό.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αν δεν μας αρέσει ο κόλιανδρος χρησιμοποιούμε μαϊντανό
– Μπορούμε να προσθέσουμε γαρίδες ή κοτόπουλο
– Μπορούμε να προσθέσουμε σπόρους και ξηρούς καρπούς όπως παπαρουνόσπορο, σουσάμι ή φυστίκια

Quinoa-Mango Salad Συνταγή

Vegan Σαλάτα με Κινόα Συνταγή

Συνταγές Κινόα Quinoa

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.