Σαλάτα με Ρόκα, Μανούρι, Φράουλες και Εστραγκόν

Σαλάτα με Ρόκα, Μανούρι, Φράουλες και Εστραγκόν

Share

Σαλάτα με Ρόκα, Μανούρι, Φράουλες και Εστραγκόν

Σαλάτα με Ρόκα, Μανούρι, Φράουλες και Εστραγκόν

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 21, 2013

  • Απόδοση: 1 (4 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 5 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 10 λεπτά

¶νοιξη και η εποχή ενδύκνειται για λαχταριστές δροσερές σαλάτες!
Οι φράουλες είναι νοστιμότερες από κάθε άλλη περίοδο και ο σωστός συνδυασμός έδωσε στην σαλάτα υπέροχη γεύση και άρωμα!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Διαλέγουμε ένα ματσακι φρέσκιας ρόκας με ωραία και τρυφερά φύλλα.
    Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα της ρόκας.
    Τα κόβουμε με το χέρι σε πιο μικρά κομμάτια και τοποθετούμε σε πλατιά σαλατιέρα.
    Κόβουμε το μανούρι σε κύβους και τις φράουλες στα τέσσερα.
    Τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στην σαλάτα μαζί με τις φλύδες παρμεζάνας.
  2. Tο dressing
    Σε ένα μπρίκι βάζουμε το μέλι να ζεσταθεί και να γίνει ρευστό.
    Προσθέτουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, το εστραγκόν και χτυπάμε καλά να γίνει σαν κρέμα.
    Αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί.
    Περιχύνουμε την σαλάτα και σερβίρουμε.
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο