Σαλάτα με Χταπόδι και Πλιγούρι

Σαλάτα με Χταπόδι και Πλιγούρι

Share

Σαλάτα με Χταπόδι και Πλιγούρι

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Yield: 4-5 Servings
  • Prep: 1 hr 40 mins
  • Cook: 20 mins
  • Ready In: 2 hrs 0 min

Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη και πλούσια σαλάτα!
Ο συνδιασμός των γεύσεων θα σας εντυπωσιάσει γευστικά!
¶ν σας περίσσεψε χταπόδι είναι ο ιδανικότερος τρόπος να το αξιοποιήσετε!

Ingredients

Instructions

  1. Επιλέγουμε πως θέλουμε να μαγειρέψουμε το χταπόδι, μπορούμε να το φτιάξουμε βραστό ή ψητό.
  2. Μόλις το φτιάξουμε, κόβουμε το πλοκάμι σε ροδέλες.
    Ετοιμάζουμε την μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά και βάζουμε μέσα το χταπόδι για 1 ώρα.
  3. Βάζουμε το πλιγούρι με ½ φλυτζάνι και το βράζουμε μέχρι να στεγνώσει.
    Αφήνουμε το πλιγούρι να κρυώσει καλά, πριν φτιάξουμε την σαλάτα.
    Σε μια σαλατιέρα απλώνουμε το πλιγούρι.
    Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση, τις πιπεριές σε κύβους και τα προσθέτουμε.
  4. Προσθέτουμε το χταπόδι, την κάπαρη, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα φύλλα τη φρέσκιας ρίγανης.
    Περιχύνουμε με την μαρινάδα.
    Η σαλάτα σερβίρεται κρύα ή ζεστή.
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο