Δεν υπάρχει καλύτερη απόλαυση από μια φρέσκια, δροσερή και νόστιμη σαλάτα, πάρε παράδειγμα τη σαλάτα με καπνιστή πέστροφα, ξινόμηλο και μυρωδικά και αν τέτοιου είδους σαλάτες, με καπνιστή πέστροφα, που έχεις δοκιμάσει σου είχαν φανεί πιο χειμωνιάτικες, εδώ μιλάμε για την απόλυτη καλοκαιρινή σαλάτα ή μάλλον ψαρολασαλάτα!

Συχνά μια σαλάτα με καπνιστό ψάρι, ειδικά το καλοκαίρι, κάπως χρειάζεται να ισορροπήσει με πιο ανάλαφρες και δροσερές γεύσεις, όπως επίσης τέτοια εποχή θέλω στις σαλάτες μου dressing μόνο με ελαιόλαδο και χυμούς από εσπεριδοειδή ή ξύδι.

Όμως μια σαλάτα με ψάρι χρειάζεται και ολόφρεσκα λαχανικά, άριστης ποιότητας και μάλιστα ένα συνδυασμό από αυτά, η λύση βέβαια βρίσκεται –επιτέλους- στο σακουλάκι πάντα έτομη για σερβίρισμα και ακούει στο όνομα Φρεσκούλης!

Στη σαλάτα με καπνιστή πέστροφα προτίμησα τη σαλάτα καπριτσιόζα που οι λόλες και η σπιρτάδα της ρόκας ταιριάζει ιδανικά σ΄αυτή τη δροσερή σαλάτα.

Επίσης τα καλά νέα είναι πως επιτέλους ο Φρεσκούλης με τη σειρά φρέσκα μυρωδικά και λαχανικά για μαγείρεμα σε βγάζει από κόπο να πλένεις και να καθαρίζεις αλλά και να πετάς αφού η ποσότητα είναι ιδανική για μια ολόκληρη εβδομάδα και συσκευασμένη επιμελώς για να διατηρούνται ολόφρεσκα.

Δοκίμασε αυτή την σαλάτα, αν δεν είσαι φαν της καπνιστής πέστροφας χρησιμοποίησε άλλο φιλέτο ψαριού ή γαρίδες.

Eπίσης αρμονικά ταιριάζει και το κοτόπουλο, θα δεις πως ο συνδυασμός με το «φρέσκια» μυρωδάτο dressing άνηθου, τη μαραθόριζα και το ξινόμηλο είναι εξαιρετικός και σίγουρα θα κερδίσει μια θέση στο τραπέζι σου!


Σαλάτα με Καπνιστή Πέστροφα, Ξινόμηλο και Μυρωδικά


Σαλάτα με Καπνιστή Πέστροφα, Ξινόμηλο και Μυρωδικά

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Υλικά

Για τη σαλάτα
1 συσκευασία σαλάτα καπριτσιόζα Φρεσκούλης
1 φιλέτο καπνιστή πέστροφα
1 ξινόμηλο
1 μαραθόριζα
3 ραπανάκια
3-4 καρύδια
Αυγά πέστροφας, προαιρετικά

Για το dressing
2 φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης
15 γρ. άνηθο Φρεσκούλης
10 γρ. μάραθο
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml. ξύδι από λευκό κρασί
1 λεμόνι
40 ml. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι χοντρό

Εκτέλεση Συνταγής

1
Ετοιμάζουμε το dressing: Στον επεξεργαστεί τροφίμων (multi) πολτοποιούμε όλα τα υλικά για το dressing, προσθέτοντας στο τέλος το ελαιόλαδο, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι.

2
Ψιλοκόβουμε τη μαραθόριζα, χοντροτρίβουμε το ξινόμηλο και τα δύο ραπανάκια, τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το φιλέτο της πέστροφας, το οποιό έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας.

3
Περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα του dressing, ανακατεύουμε και το τοποθετούμε την ψαροσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Κόβουμε το άλλο ραπανάκι σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε τη σαλάτα σε σκεύος σερβιρίσματος και ραντίζουμε με dressing.

4
Προσθέτουμε την ψαροσαλάτα που ετοιμάσαμε, το υπόλοιπο φιλέτο, τα ραπανάκια, τα καρύδια χοντροτριμμένα και τ΄αυγά της πέστροφας. Ραντίζουμε με άφθονο dressing και σερβίρουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αντί για καπνιστή πέστροφα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη σαλάτα και άλλα καπνιστά ψάρια
– Στην σαλάτα ταιριάζει και το πορτοκάλι

Συνταγή για Καπνιστή Πέστροφα

Συνταγές για Σαλάτες

Συνταγές με Καπνιστή Πέστροφα

Εύκολες Σαλάτες Συνταγές

Σαλάτες για Τραπέζι

Σαλάτα με Ξινόμηλο

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.