Καρπούζι και φέτα, ένα συνδυασμός με πολλούς οπαδούς αλλά και haters, προσωπικά όχι μόνο ανήκω στους οπαδούς, απλά «πεθαίνω» για δροσερό καρπούζι με πικάντικη, βουτυράτη φέτα! Ετσι προέκυψε και αυτή η σαλάτα με ταμπουλέ καρπούζι, φέτα και μπόλικο δυόσμο!

Και με αυτό τον ανορθόδοξο για άλλους συνδυασμό, μια αγαπημένη ανάμνηση από το καλοκαίρι μου έρχεται στο μυαλό!

Η εικόνα της τεράστιας γαβάθας ακουμπησμένη στο τραπέζι, όπου ήταν στρωμένο με τον μουσαμά τραπεζομάντηλο με τα εξωτικά πουλιά, δίπλα το μικρό πιατάκι με τη βουτυράτη φέτα και πολλά μικρά πιρουνάκια, αυτή η σκηνή κάτω από την κληματαριά τα ζεστά απογεύματα, πάντα με κάνει να χαμογελάω!

Ευτυχώς κάποτε το καρπούζι με τη φέτα με κέρδισε, το ίδιο και η φέτα με το πεπόνι και μυήθηκα σ΄αυτό το γευστικό μεγαλείο.
Κάποτε μου σέρβιραν ένα καλοκαιρινό ριζότο με καρπούζι και φέτα, το οποίο παραμένει ακόμη στα καλύτερα εστιατορικά πιάτα που δοκίμασα ποτέ!

Το καλοκαίρι λοιπόν, το ταμπουλέ δε λείπει ποτέ από το τραπέζι μου, το βρίσκω ιδιαίτερα δροσιστικό, χορταστικό, εύκολο και αρέσει σε όλους μας όμως αυτό που λατρεύω είναι οι απίστευτες εκδοχές που μπορώ να φτιάχνω ξανά.

Ξεκινώντας με την κλασική συνταγή για ταμπουλέ αν έχει 1-2 ντομάτες,κρεμμύδι και μυρωδικά έχεις ένα γεύμα, ειδικά με τη σαλάτα για ταμπουλέ Tipiak σε χρόνο dt έχεις μια φανταστική σαλάτα ταμπουλέ που μοιάζει σαν να έχει μαριναριστεί με λεμόνι και δυόσμο στην ιδανική αναλογία.

Για του λόγου το αληθές αν «χαζέψεις» στο pinterest σαλάτες ταμπουλέ θα δεις πως τώρα το καλοκαίρι πρωταγωνιστεί ο συνδυασμός με καρπούζι και φέτα, ειδικά αν το καρπούζι είναι έτσι όπως πρέπει, με γλυκιά καρδιά και τραγανό, δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε μαγέψει!


Σαλάτα Ταμπουλέ με Καρπούζι και Φέτα


Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Ποσότητα: 4-5 άτομα

Υλικά

250 γρ. σαλάτα ταμπουλέ (κους κους με δυόσμο) Tipiak
250 γρ. καρπούζι
1 μέτριο αγγούρι
150 γρ. τυρί φέτα
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1 μικρό ματσάκι δυόσμο
50 ml. ελαιόλαδο
1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι βαλσαμικό
Φρεσκοτριμμένo πιπέρι
Αλάτι θαλασσινό

Εκτέλεση Συνταγής

1
Ετοιμάζουμε τη σαλάτα ταμπουλέ σύμφωνα με τις οδηγίες.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ομοιόμορφα κυβάκια το καρπούζι και το αγγούρι, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά.

2
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξύδι, το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για μία ώρα περίπου και τη σερβίρουμε με επιπλέον φέτα.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένα ντοματίνια ή ντομάτες
– Αν θέλουμε προσθέτουμε τρυφερά κρεμμυδάκια ή φρέσκο κόλιανδρο

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κους Κους

Σαλάτες με Καρπούζι Συνταγές

Καρπούζι Συνταγές

Συνταγές με Καρπούζι

Συνταγές για Σαλάτα Ταμπουλέ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.