Share

Η τυπική Βρετανική συνταγή, η πίτα του βοσκού ή Shepherd’s pie μια εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη!
Η πίτα αυτή προέρχεται κυρίως από την Βόρεια Αγγλία και Σκωτία, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός των προβάτων – εξ” ου και το όνομα.
Λέγεται μάλιστα ότι αρχικά φτιαχνόταν από τα περισσεύματα του ψητού αρνιού και των υπολοίπων φαγητών, τα οποία κάλυπτα με τον πουρέ, για να είναι «ελκυστικά» στο μάτι!
Η κλασική αυτή πίτα, που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τις πίτες, όπως εμείς τις γνωρίζουμε είναι πλούσια σε ποικιλία γεύσεων, παραλλαγών και πολύ χορταστική!

Πίτα του Βοσκού - ShepherdΆs pie

Πίτα του Βοσκού - Shepherd's pie

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 27, 2013

  • Απόδοση: 1 (8 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 1 ώρα 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 40 λεπτά

Η τυπική Βρετανική συνταγή, η πίτα του βοσκού ή Shepherd's pie μια εύκολη …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και το σέλινο.
    Κόβουμε τα καρότα σε κύβους και το πράσο σε ροδέλες.
    Σε μια κατσαρόλα βάζουμετο ελαιόλαδο να ζεσταθεί, σωτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο.
    Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καφέ χρώμα και προσθέτουμε την δάφνη και το πιπέρι.
    Κιμάς Συνταγές
  2. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύοντας για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί.
    Προσθέτουμε τον ζωμό, την ζάχαρη, την πάστα τομάτας, την Worcestershire sause, το σέλινο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
    Προσθέτουμε το πράσο, τον αρακά, το θυμάρι και το δενδρολίβανο.
    Σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
    Συνταγές με Κιμά
  3. Σ' αυτό το σημείο βάζουμε και τις πατάτες να βράζουν για να ετοιμάσουμε τον πουρέ.
    Μόλις ο κιμάς μείνει με πολύ λίγα υγρά, προσθέτουμε το καλαμπόκι και το κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
    Αγήνουμε να πάρει μια βράση και να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε.
    Συνταγές για Πιτα Βοσκού με Κιμά
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Λιώνουμε τις πατάτες καυτές και προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, αλάτι, μοσχοκάρυδο και την Worcestershire sause.
    Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τον κιμά και τον στρώνουμε ομοιόμορφα.
    Συνταγές για Πίτα του Βοσκού
  5. Καλύπτουμε ομοιόμορφα με τον πουρέ, πολύ καλά, όλη την επιφάνεια.
    Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα.
    Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε περίπου για 35 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
    Πίτα του Βοσκού Συνταγές
  6. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει για 15 λεπτά και σερβίρουμε!
    Συνταγή Πιτα του Βοσκού

  7. Πίτα του Βοσκού Συνταγή

  8. Πίτα του Βοσκού - Shepherd's pie

  9. Πίτα του Βοσκού - Shepherd's pie
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 σχόλιο

  1. Θα ήθελα να δοκιμάσω τη συνταγή αλλα έχω μια γρήγορη ερώτηση: Στα υλικά της συνταγής αναφέρεις «3-4 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι» και παρακάτω «200 ml. καλαμπόκι». 200ml καλαμπόκι;; Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος; Ευχαριστω εκ των προτερων!

Αφήστε ένα σχόλιο