Share

Ένας υπέροχος διαφορετικός συνδυασμός για το αγαπημένο πλιγούρι με Μανιτάρια και Κράνμπερις!

Πλιγούρι με Μανιτάρια και Κράνμπερις Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Σεπτεμβρίου 13, 2012

  • Yield: 1 (4 Servings)
  • Prep: 5 mins
  • Cook: 10 mins
  • Ready In: 15 mins

Ένας υπέροχος διαφορετικός συνδυασμός για το αγαπημένο πλιγούρι με …

Ingredients

Instructions

  1. Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπωλ, το καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά.
    Ξεπλένουμε το πλιγούρι και το βάζουμε να στραγγίσει σε τρυπητό μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και μανιτάρια σε φέτες και ζεσταίνουμε τον ζωμό που θα χρησιμοποιήσουμε, αφού προσθέσουμε μέσα τις ίνες του Κρόκου.
  2. Σε ένα βαθύ και πλατύ τηγάνι σωτάρουμε τα μανιτάρια με το βούτυρο για 1 λεπτό, σε ζωηρή θερμοκρασία.
    Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε τον ζωμό,τα κράνμπερις, το αλάτι και βράζουμε μέχρι να απορροφήσει το πλιγούρι τα υγρά, ανακατεύοντας τακτικά.
    Λίγο πριν αποσύρουμε το πλιγούρι από την φωτιά προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια.
  4. Μόλις αποσύρουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το πλιγούρι για 5 λεπτα.
    Το πλιγούρι αυτό τρώγεται σκέτο, σαν σαλάτα αλλά σερβίρεται και σαν συνοδευτικό με κρεατικά, πουλερικά, ψάρια ταιριάζει ιδανικά με γλυκόξινες και πικάντικες γεύσεις!
  5. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο