Σιροπιαστό Κέικ Μανταρίνι με Γλάσο

1.7K
Σιροπιαστό Κέικ Μανταρίνι με Γλάσο

Αν ο χειμώνας μπορεί να συνδυαστεί με ένα φρούτο αυτό είναι το μανταρίνι!
Το μανταρίνι με τα  αναζωογονητικά και μυρωδάτα του έλαια “πλημμυρίζουν” αυτό το κέικ, ένα “απόλυτα” ζουμερό κέικ με μανταρίνι και μόνο με το μανταρίνι!

Κέικ Μανταρίνι, μόνο Μανταρίνι!

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 4 Φεβρουαρίου, 2014

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 10 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 60 mins

Σιροπιαστό Κέικ Μανταρίνι με Γλάσο Αν ο χειμώνας μπορεί να συνδυαστεί με …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180°C.
    Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  2. Καθαρίζουμε 4 τα μανταρίνια και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το λευκό μέρος αφήνοντας μόνο την φλούδα.
    Αυτή η διαδικασία γίνεται πανεύκολα απλά ακολουθήστε την κίνηση όπως φιλετάρουμε το ψάρι.
  3. Κόβουμε τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες, στίκς, κατόπιν ψιλοκόβουμε όσο πιο λεπτά μπορούμε τις φλούδες.
    Την ποσότητα του μανταρινιού την καθορίζετε εσείς, εγω χρησιμοποίησα τις φλούδες από 4 μανταρίνια.
  4. Προσθέτουμε στο αφράτο μειγμα της ζάχαρης τα αυγά ένα-ένα.
    Προσθέτουμε την βανίλια, το αλάτι και τον χυμό από τα 4 μανταρίνια.
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το προσθέτουμε χωρισμένο σε 3 μέρη.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα, όπου έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ή εχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά.
    Ψήνουμε το κέικ για περίπου 45 λεπτά στους 180°C.
  6. Μόλις βγεί ζεστό από τον φούρνο το σιροπιάζουμε με το σιρόπι, το οποίο ετοιμάζουμε ως εξής: Ανακατεύουμε 100 gr. άχνη με τον χυμό από 3 μανταρίνια.
  7. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά!
    Ανακατεύουμε την υπόλοιπη άχνη με 2 κουταλιές της σούπας χυμό μανταρινιού.
    Περιχύνουμε το κέικ και το αφήνουμε να στεγνώσει!
  8. Το κέικ είναι πολύ πιο νόστιμο μετά από 1 ημέρα αλλά και όσο μένει!

Join the Conversation

  1. τ ε λ ε ι ο! το φτιάχνω σήμερις κιόλας!χιιχ!

  2. 😀 αστα το έφτιαξα εχτές σήμερα εχω μόνο τα ψίχουλα :/

  3. μπορούμε να το ψήσουμε σε ταψι 31 εκ περιπου?θα φουσκώσει?

  4. Eva Oloxari Funk Καλησπέρα σας το γλασο πως το φτιάχνουμε?αν μπορείς απαντησέ μου.ευχαριστω.

  5. Jina Gata Για το γλάσο ανακατέψτε 2-3 κουταλιές της σούπας χυμό μανταρίνι και 100 gr. άχνη και περιχύστε το κρύο κέικ!

  6. Φουσκώνει σαν ένα κανονικό κέικ, προτιμήστε πιο μικρό όμως ταψί γιατί το 31 εκ. είναι σχετικά μεγάλο γι αυτη την δόση! Ευχαριστω!

  7. Eva Oloxari Funk σε ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις σου.Να είσαι καλα.

  8. μπορουμε να πολτοποιήσουμε 2 ολοκληρα μανταρινια στο μούλτι κ να τα προσθεσουμε στο μιγμα…γίνεται εξαιρετικό….

    1. Θα συμφωνήσω μαζί σου! Καλή χρονιά!
      Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close