Σνίτσελ Χοιρινό αλά Κρεμ

Σνίτσελ Χοιρινό αλά Κρεμ

Share

Σνίτσελ Χοιρινό αλά Κρεμ

suntages gia snitsel ala krem

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 9, 2013

  • Απόδοση: 1 (6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 40 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 5 λεπτά

Όταν η κρεμώδης σάλτσα τυριού συνάντησε το σνίτσελ έγινε... το τέλειο, απολαυστικό πιάτο!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Τα σνίτσελ
    Ζητάμε από τον χασάπη χοιρινά σνίτσελ και επίσης να το περάσει από την ειδική μηχανή του σνίτσελ που να «σπάσει» τις ίνες, έτσι γίνεται πάρα πολύ μαλακό!

  2. Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με αλάτι, σε ένα μεγάλο σκέυος να χωράει το σνίτσελ. Βουτάμε τα σνίτσελ να καλυφθεί παντού με αυγό. Τα ακουμπάμε στο χασαπόχαρτο τα αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές. Πασπαλίζουμε με φρυγανια και την πατάμε με το χέρι να "κολλήσει".
    Αυτό το κάνουμε και από την άλλη πλευρά.
    Τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περίσσευμα της φρυγανιάς.
    Αφήνουμε τα σνλιτσελ στην άκρη μέχρι να τα τηγανίσουμε.
  3. Η σάλτσα Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα με το βούτυρο να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
    Μόλις πάρει 2-3 βράσεις προσθέτουμε την μοτσαρέλα, το blue cheese και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε πιπέρι.
    Αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για μερικά λεπτά.
  4. Βάζουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο να κάψει. Μόλις κάψει χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και τηγανίζουμε τα σνίτσελ,μέχρι να χρυσίσουν.
    ¶ν χρειαστεί προσθέτουμε ελαιόλαδο ή βουτυράκι κατά την διάρκεια του τηγανίσματος.
    Μόλις βγάλουμε τα σνίτσελ τα τοποθετούμε στα πιάτα που θα σερβίρουμε και βάζουμε μία φέτα κασέρι, πάνω από κάθε σνίτσελ.
    Περιχύνουμε με την ζεστή σάλτσα.
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο