Σοκολατένιο Κέικ με Τσίλι, Εσπρέσσο και Μπισκότα Oreo

1.2K
Όπως ίσως γνωρίζεις, κάθε χρόνο, η τρίτη Κυριακή του Μαΐου είναι μια ημέρα αφιερωμένη στη χαρά της δημιουργίας και του ψησίματος κέικ!

Το Food4Good αυτή την ημέρα την γιόρτασε με το Βιτάμ σε μια εκδήλωση αγάπης όπου ψήθηκαν 19 διαφορετικά μοναδικά αφιερωμένα για έναν καλό σκοπό όπου θα σας αναφέρω σύντομα σε άλλο πόστ.

«Εσύ, για ποιον θα φτιάξεις κέικ;» είναι η φετινή πρόκληση κάνοντας το κέικ σύμβολο και χειρονομία αγάπης και προσφοράς.

The True Story (πριν από την ημέρα αυτή)

Το ένα από τα μοναδικά κέικ έπρεπε να είναι και το δικό μου, το οποίο είχα ήδη “φτιάξει” στο μυαλό μου!

Αφού έψησα 16 κέικ λεμόνι, ξεκίνησα να φτιάχνω το δικό μου, όλα πήγαινα τέλεια σχεδόν…
Μετά από πολλά απρόοπτα σενάρια, βλέπε οτι το πρώτο κέικ μου αποφάσισε να πέσει με τα μούτρα στο πάτωμα την ώρα που πήγα να το ξεφορμάρω, με κέφι και χαρά συνεχίζω ακάθεκτη στις 1 και κάτι να ψήσω το 2ο κέικ με το ένα και μοναδικό αυγό που μου είχε απομείνει (proud for this), το κέικ ήταν τέλειο!
Πολύ ωραία μέχρι εδώ αν σκεφτείς οτι το δεύτερο κέικ το έφαγε η μικρή Μaggie.

Όπως και να είχε το κέικ έπρεπε να πάει εκεί στις 10.30 και θα πήγαινε όπως και να έχει!

Με όση υπομονή μου είχε απομείνει ψήνω και πάλι, με πολλά σύμβολα “αγάπης” για την ατυχία μου. Το στολίζω, το ξορκίζω από κάθε πιθανή ατυχία και ξεκινώ.

Στο δρόμο αποφάσισα να το ονομάσω “Θα ‘ναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη” από την χαρά μου που πήγε όρθιο και καμαρωτό, αφιερώθηκε στην ομάδα του Food4Good και φαγώθηκε.

Σήμερα το ξαναέψησα, μια φορά, χωρίς παρατράγουδα και επειδή λέμε «Εσύ, για ποιον θα φτιάξεις κέικ;» το αφιερώνω στα ταίρια μου που με έβγαλαν ασπροπρόσωπη την ημέρα του event φτιάχνοντας από 100 μερίδες κέικ λεμόνι με πολύ υπομονή και αγάπη, με ακούσαν προσεκτικά όσο και να τις “ζάλισα” με οδηγίες και κόντρα οδηγίες και θέλω να τους πω οτι ήταν μέγάλη χαρά που τις γνώρισα και συνεργαστήκαμε!

Με υπερηφάνεια σας παρουσιάζω την Αγία Τριάδα 1+2 Κατερίνα Μαντά από το The K-magazine και Δανάη Ίσαρη – Μarko Rossi από το Maintanos.com

Ευχαριστώ!

 

 

Θα 'ναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη Cake

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 7 Μαΐου, 2014

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 8-10 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 55 mins

To κέικ που θα ψήσεις , θα ξαναψήσεις και δεν θα χορταίνεις να τρως... και να κοιτάζεις!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Αφήνουμε τα αυγά και το βούτυρο εκτός ψυγείου ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C .
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, το baking powder και το αλάτι.
  3. Ετοιμάζουμε ένα δυνατό καφέ εσπρέσσο και προσθέτουμε 1 κουταλάκι ή και περισσότερο ζάχαρη με Σοκολάτα και Τσίλι.
  4. Χτυπάμε το Βιτάμ για ένα 1 λεπτό μόνο του, προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
    Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χωρίς να βιαζόμαστε και την βανιλέτα.
  5. Προσθέτουμε εναλλάξ τον καφέ και το μείγμα που κοσκινίσαμε και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά αλειμένη με μαργαρίνη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι 18 περίπου εκατοστών.
  7. Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά στους 175°C.
    Κρυώνουμε σε σχάρα το κέικ για 3-4 ώρες.
  8. Ετοιμάζουμε το frosting.
    Χωρίζουμε τα μπισκότα από την γέμιση.
    Στο multi αλέθουμε τα μπισκότα και τα κρατάμε στην άκρη.
    Ανακατεύουμε και πολτοποιούμε την γέμιση των μπισκότων, το μασκαρπόνε, το βιτάμ, την άχνη ζάχαρη, την βανιλέτα και 2 κουταλιές της σούπας από τα αλεσμένα μπισκότα.
    Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  9. Αλείφουμε την επιφάνεια του κέικ με το frosting πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο και ακουμπάμε ολόκληρες φράουλες στην επιφάνεια.

  10. Φωτόγραφια: Άρτεμις Τσίπη

Join the Conversation

  1. Η φωτογραφία αυτού του κέικ με έχει τρελάνει με την πρώτη ματιά!!

    1. funkycook Author says:

      Ε άμα το λες κι εσυ αυτό που δεν είσαι γλυκατζού, τι να πω!!

  2. Τι ποσότητα βιταμ χρησιμοποιείτε για το κεικ, γιατί δεν αναφέρεται στα υλικά?
    ευχαριστώ

    1. funkycook Author says:

      175 gr. Μαρίνα μου! Καλη επιτυχία!

  3. Marina Antoniou says:

    Θελω να το φτιαξω φαινεται υπεροχο ομως εχω 2 ερωτήσεις: 1η το φλυτζάνι στη φωτο φαινεται τσαγιού ειναι για το ντεκορ ή τοση ποσοτητα θα βαλω; 2η το ταψακι τι Νο ειναι; διοτι απ'οτι βλεπω απ'τα υλικα η ποσοτητα ειναι για ενα μικρο κέικ.ευχαριστω πολύ και συγνωμη αν σας ζαλίζω ολη ωρα …………………………… 😉

  4. Μαρίνα καλησπέρα, δεν με ζαλίζεις η ποσότητα είναι για ενα μέτριο κέικ.
    Μπορείς να κάνεις όσο frosting θέλεις, αυτο που δίνω είναι αρκετό για να καλύψεις την επιφάνεια λαι να "κολλήσει" το μπισκότο.
    Φιλιά!

  5. Φρύνη says:

    το μειγμα τσιλι σοκολατα που μπορω να το βρω??

    1. Φρύνη καλημέρα! Είναι αυτό εδώ το προϊόν: https://dinapoja.com/single/chocolate_chilli_sugar/ μπορείς να το βρεις σε αρκετα ντελικατεσεν!
      Ευχαριστώ πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close