Share

Αν σας αρέσει ο καφές δοκιμάστε αυτό το τέλειο σορμπέ Καπουτσίνο είναι σαν παγωμένος καφές!

Σορμπέ Καπουτσίνο Recipe

sorbet kapoutsino kafe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 12, 2013

  • Απόδοση: 500 gr.
  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 8 ώρες 0 λεπτό
  • Έτοιμο σε: 8 ώρες 20 λεπτά

Αν σας αρέσει ο καφές δοκιμάστε αυτό το τέλειο σορμπέ Καπουτσίνο είναι …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Δένουμε σε σιρόπι την ζάχαρη, το νερό και τους κόκκους του καφέ.
    Βράζουμε περίπου 15 λεπτά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά και αφαιρούμε τους κόκκους.
    Προσθέτουμε τον καφέ,ανακατεύουμε και αφηνουμε να κρυώσει.
    Προσθέτουμε την κρέμα, το λικέρ, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπώλ.
  2. ¶ν έχουμε παγωτομηχανή το ολοκληρώνουμε στην παγωτομηχανή.
  3. ¶ν δεν έχουμε παγωτομηχανή ακολουθούμε την εξή διαδικασία:
    Τοποθετούμε το σορμέστην κατάψυξη. Σε 45 λεπτά βγάζουμε το σορμπέ και το ανακατεύουμε με ένα πηρούνι.
    Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία 5-6 φορές ανά 45 λεπτά.
  4. Όσες πιό πολλές φορές κάνουμε αυτήν την διαδικασία τόσο πιο ωραία υφή θα πετύχουμε!
  5. Σερβίρουμε το σορμπέ σκέτο ή με χτυπημένη κρέμα γάλακτος και λίγη κανέλα!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο