Σορμπέ Καπουτσίνο

Σορμπέ Καπουτσίνο

Αν σας αρέσει ο καφές δοκιμάστε αυτό το τέλειο σορμπέ Καπουτσίνο είναι σαν παγωμένος καφές!

Σορμπέ Καπουτσίνο Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 12, 2013

  • Yield: 500 gr.
  • Prep: 20 mins
  • Cook: 8 hrs 0 min
  • Ready In: 8 hrs 20 mins

Αν σας αρέσει ο καφές δοκιμάστε αυτό το τέλειο σορμπέ Καπουτσίνο είναι …

Ingredients

Instructions

  1. Δένουμε σε σιρόπι την ζάχαρη, το νερό και τους κόκκους του καφέ.
    Βράζουμε περίπου 15 λεπτά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά και αφαιρούμε τους κόκκους.
    Προσθέτουμε τον καφέ,ανακατεύουμε και αφηνουμε να κρυώσει.
    Προσθέτουμε την κρέμα, το λικέρ, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπώλ.
  2. ¶ν έχουμε παγωτομηχανή το ολοκληρώνουμε στην παγωτομηχανή.
  3. ¶ν δεν έχουμε παγωτομηχανή ακολουθούμε την εξή διαδικασία:
    Τοποθετούμε το σορμέστην κατάψυξη. Σε 45 λεπτά βγάζουμε το σορμπέ και το ανακατεύουμε με ένα πηρούνι.
    Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία 5-6 φορές ανά 45 λεπτά.
  4. Όσες πιό πολλές φορές κάνουμε αυτήν την διαδικασία τόσο πιο ωραία υφή θα πετύχουμε!
  5. Σερβίρουμε το σορμπέ σκέτο ή με χτυπημένη κρέμα γάλακτος και λίγη κανέλα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο