Share

Μία πανέυκολη συνταγή για σουφλέ σοκολάτα που κανείς δεν μπορει να αντισταθεί, η ζάχαρη λεβάντας δίνει μία διακριτική νότα και κάνει τη διαφορά!
Βέβαι αν δεν έχετε ζάχαρη αρωματισμένη, φυσικά μπορείτε να εκτελέσετε την συνταγή με κανονική!

Σουφλέ Σοκολάτα με Άρωμα Λεβάντας Recipe

Σουφλέ Σοκολάτα με Λεβάντα

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 17, 2013

  • Απόδοση: 1 (6-8 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 10 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 30 λεπτά

Μία πανέυκολη συνταγή για σουφλέ σοκολάτα που κανείς δεν μπορει να …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει 1-2 βράσεις.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει.
  2. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη, τους κρόκους και την βανίλια για 2-3 λεπτά με σύρμα.
    Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη λεβάντας στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
  3. Ενώνουμε την σοκολάτα με το μείγμα αυγών-άχνης και τέλος ενσωματώνουμε σταδιακά την μαρέγκα.
    Βουτυρώνουμε τις φόρμες και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη κρυσταλλική.
    Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και γεμίζουμε κατά 3/4.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο 200 βαθμούς Κελσίου για 8-10 λεπτά.
    Σερβίρονται ζεστά-κρύα με παγωτό ή ό,τι άλλο σας αρέσει!!!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο