Share

Η πιο απλή εκδοχή της αγαπημένης  χειμωνιάτικης σούπας Γιουβαρλάκια  με πλούσια σάλτσα αυγολέμονο βελουτέ. Εύκολη, γρήγορη και χορταστική!
Ιδανική για παιδιά και για μεγάλους!

Σούπα Γιουβαρλάκια με Σάλτσα Αυγολέμονο Βελουτέ Recipe

giouvarlakia

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 6, 2013

  • Απόδοση: 1 (6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 60 λεπτά

Η πιο απλή εκδοχή της αγαπημένης  χειμωνιάτικης σούπας Γιουβαρλάκια  με …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Τα γιουβαρλάκια

    Ετοιμάζουμε τον κιμά προσθέτοντας όλα τα υλικά προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας νερό.
    Τον ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μεγάλους ομοιόμορφους κεφτέδες.

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε περίπου 2,5 λίτρα νερό να βράσει, όταν βράσει ρίχνουμε το αλάτι και τους κεφτέδες.
    Βράζουμε για 10′ λεπτά.
    Πρόσθέτουμε το ρύζι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
    Ανακατεύουμε προσεκτικά και βράζουμε για 18-20 λεπτά.

    H σάλτσα αυγολέμονο
    Βάζουμε σε κατσαρολάκι τους κρόκους και τους ανακατεύουμε ελαφρά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το κόρν φλάουρ, το αλατοπίπερο.
    Ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί το μίγμα, προσθέτουμε τον ζωμό, προσέχουμε να μην είναι καυτός.
    Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    Η σάλτσα μας πρέπει να μήν είναι πολύ πηχτή, (άν δούμε οτι πήζει σαν κρέμα προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό).
    Κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
    Ανακατεύουμε ελάφρά και προσθέτουμε την σάλτσα σιγά-σιγά στην κατσαρόλα.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο