Share

Κρεμώδης Σούπα από Κόκκινες Φακές

Κρεμώδης Σούπα από Κόκκινες Φακές

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 (4-5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 35 λεπτά

Η κόκκινη φακή γνωστή και ως φακή της Aιγύπτου!
Έχει απαλή γεύση από αυτήν της κοινής φακής είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.
Δοκιμάστε άν έχετε πρόβλημα με τα όσπρια γιατί είναι πολύ πιο εύπεπτη και ελαφριά.
Δοκιμάστε την μαγειρεμένη μ' αυτό τον τρόπο και ίσως αλλάξετε γνώμη για τις φακές!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε τις φακές και τις βράζουμε για 10 λεπτά σε μπόλικο νερό.
    Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και περίπου 2 φλυτζάνια νερό, όσο δηλαδή χρειάζετε για να τις καλύψει.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και την πατάτα και τα προσθέτουμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλάτι.
  3. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15′ λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.
    Προσθέτουμε το αλάτι.
    Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και τα κλαράκια του θυμαριού, αν έχουμε φρέσκο.
  4. Πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ.
    Μεταφέρουμε την σούπα σε καθαρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το μηλόξυδο και το σαφράν.
  5. Βράζουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και άν είναι πολύ πηχτή η σούπα προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών.
    Σερβίρετε ζεστή με φρυγανισμένο ψωμί και λίγες σταγόνες ωμό ελαιόλαδο!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο