Κρεμώδης Σούπα από Κόκκινες Φακές

Κρεμώδης Σούπα από Κόκκινες Φακές

Κρεμώδης Σούπα από Κόκκινες Φακές

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Yield: 1 (4-5 Servings)
  • Prep: 5 mins
  • Cook: 30 mins
  • Ready In: 35 mins

Η κόκκινη φακή γνωστή και ως φακή της Aιγύπτου!
Έχει απαλή γεύση από αυτήν της κοινής φακής είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.
Δοκιμάστε άν έχετε πρόβλημα με τα όσπρια γιατί είναι πολύ πιο εύπεπτη και ελαφριά.
Δοκιμάστε την μαγειρεμένη μ' αυτό τον τρόπο και ίσως αλλάξετε γνώμη για τις φακές!

Ingredients

Instructions

  1. Πλένουμε τις φακές και τις βράζουμε για 10 λεπτά σε μπόλικο νερό.
    Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και περίπου 2 φλυτζάνια νερό, όσο δηλαδή χρειάζετε για να τις καλύψει.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και την πατάτα και τα προσθέτουμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλάτι.
  3. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15′ λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.
    Προσθέτουμε το αλάτι.
    Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και τα κλαράκια του θυμαριού, αν έχουμε φρέσκο.
  4. Πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ.
    Μεταφέρουμε την σούπα σε καθαρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το μηλόξυδο και το σαφράν.
  5. Βράζουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και άν είναι πολύ πηχτή η σούπα προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών.
    Σερβίρετε ζεστή με φρυγανισμένο ψωμί και λίγες σταγόνες ωμό ελαιόλαδο!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο