Share

Σουτ Μακάλο, Κεφτέδες σε Λευκή Σάλτσα

Σουτ Μάκαλο Κεφτέδες με Λευκή Σάλτσα

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 27, 2013

  • Απόδοση: 6-8 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 45 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 15 λεπτά

Ένα κορυφαίο παραδοσιακό Μακεδονίτικο φαγητό!
Τα υλικά του, ηαπλότητά του η νοστιμιά του μας θυμίζουν το μεγαλείο της τοπικής, παλιάς και κλασικής Ελληνικής Παραδοσιακής Κουζίνας!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε το ψωμί να μουλιάσει σε νερό και το στίβουμε καλά.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Ζυμώνουμε τα υλικά για τα κεφτεδάκια πάτα πολύ καλά για 5 λεπτά.
    Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε 30 περίπου λεπτά στην άκρη.
    Συνταγές για Κεφτεδάκια
  2. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά.
    Συνταγές Σουτ Μακάλο
  3. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
    Σουτ Μακάλο Μακεδονίτικες Συνταγές
  4. Αδειάζουμε το λάδι που τηγανίστηκαν τα κεφτεδάκια και κρατάμε το τηγάνι, ρίχνουμε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα.
    Τα σωτάρουμε ελάχιστα χωρίς να τα αφήσουμε να πάρουν καφέ χρώμα.
    Συνταγές Κεφτεδάκια με Σάλτσα
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε ασταμάτητα με ξύλινο κουτάλι. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
    Μόλις αρχίσει πάρει ξανθό χρώμα προσθέτουμε τον ζωμό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα σταμάτητα για να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια.
    Συνταγές Παραδοσιακές Μακεδονίας Κεφτεδάκια
  6. Σιγοβράζουμε μερικά λεπτά, αν η σάλτσα μας φαίνεται πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο ακόμη ζωμό.
    Σουτ Μάκαλο Κεφτέδες με Λευκή Σάλτσα
  7. Ανακατεύουμε το κοκκινοπίπερο με λίγο λάδι και το προσθέτουμε πριν το σερβίρισμα.
    Σουτ Μάκαλο
  8. Ανακατεύουμε πασπαλίζουμε με μπούκοβο προαιρετικά.
    Σουτ Μάκαλο
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο