Σουτ Μακάλο, Κεφτέδες σε Λευκή Σάλτσα

Σουτ Μακάλο, Κεφτέδες σε Λευκή Σάλτσα

Share

Σουτ Μακάλο, Κεφτέδες σε Λευκή Σάλτσα

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 27, 2013

  • Yield: 6-8 Servings
  • Prep: 45 mins
  • Cook: 30 mins
  • Ready In: 1 hr 15 mins

Ένα κορυφαίο παραδοσιακό Μακεδονίτικο φαγητό!
Τα υλικά του, ηαπλότητά του η νοστιμιά του μας θυμίζουν το μεγαλείο της τοπικής, παλιάς και κλασικής Ελληνικής Παραδοσιακής Κουζίνας!

Ingredients

Instructions

  1. Βάζουμε το ψωμί να μουλιάσει σε νερό και το στίβουμε καλά.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Ζυμώνουμε τα υλικά για τα κεφτεδάκια πάτα πολύ καλά για 5 λεπτά.
    Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε 30 περίπου λεπτά στην άκρη.
  2. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά.
  3. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
  4. Αδειάζουμε το λάδι που τηγανίστηκαν τα κεφτεδάκια και κρατάμε το τηγάνι, ρίχνουμε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα.
    Τα σωτάρουμε ελάχιστα χωρίς να τα αφήσουμε να πάρουν καφέ χρώμα.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε ασταμάτητα με ξύλινο κουτάλι. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
    Μόλις αρχίσει πάρει ξανθό χρώμα προσθέτουμε τον ζωμό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα σταμάτητα για να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια.
  6. Σιγοβράζουμε μερικά λεπτά, αν η σάλτσα μας φαίνεται πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο ακόμη ζωμό.
  7. Ανακατεύουμε το κοκκινοπίπερο με λίγο λάδι και το προσθέτουμε πριν το σερβίρισμα.
  8. Ανακατεύουμε πασπαλίζουμε με μπούκοβο προαιρετικά.
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο