Σπαγγέτι Πουτανέσκα

Σπαγγέτι Πουτανέσκα

Σπαγγέτι Πουτανέσκα

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4-5 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 40 mins

Η πανεύκολη, πικάντικη σάλτσα με το σκανδαλιάρικο όνομα είναι απλά πεντανόστιμη με τέλεια μεσογεική γεύση!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, al dente και τα κρατάμε ζεστά.
  2. Η σάλτσα
    Βουτάμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για 3 λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.
    Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια.
    Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και πολτοποιούμε τις αντζούγιες.
    Κόβουμε τις ελιές σε φέτες.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε ελαφρά τα σκόρδα μαζί με τις αντζούγιες.
    Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ, την πιπεριά τσίλι, την ζάχαρη, το πιπέρι και λίγο αλάτι.
  4. Μόλις πάρει 1-2 βράσεις η σάλτσα, προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη.
  5. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    Προσθέτουμε την φρέσκια ρίγανη!
    Προσθέτουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με παρμεζάνα!

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.