Share

Tα Speculoos (Σπέκουλος) είναι μπισκότα που προέρχοντα από το Βέλγιο αλλά και την Ολλανδία.
Τα μπισκότα αυτά, η παράδοση λέει ότι τα έφτιαχναν στις 6 Δεκεμβρίου στην γιορτή του Αγίου Νικολάου και είχαν διάφορες αναπαραστάσεις και μορφές.
Τα Speculoos όμως είναι και μπισκότα που μπορούμε να τα φτιάξουμε και τα Χριστούγεννα, ιας και μιάζουν αρκετά με τα gingerbread men cookies.
Τραγανά, λεπτά και κοκκώδη μπισκότα, πλούσια σε αρωματικά μπαχαρικά όπως η κανέλα αλλά και πικάντικη γεύση!

Speculoos - Μπισκότα Κανέλας

Speculoos, Μπισκότα Κανέλας

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 20-25 μπισκότα
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 8-10 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 18 λεπτά

Tα Speculoos (Σπέκουλος) είναι μπισκότα που προέρχοντα από το Βέλγιο αλλά και …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Αφήνουμε το αυγό και το βούτυρο αν έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
    Σε ένα μπώλ χτυπάμε την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
    Προσθέτουμε το αυγό και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ τα μπαχαρικά, όλα σε μορφή σκόνης, το baking powder, το αλάτι και το αλεύρι.
    Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα του βούτυρου-ζάχαρης.
    Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
    Άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  3. Τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετούμε 1 ώρα στο ψυγείο.
    Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο περίπου 1 χιλιοστό, το φύλλο ζύμης πρέπει να είναι λεπτό.
    Κόβουμε μπισκότα με κουπ πάτ σε ότι σχήμα θέλουμε.
    Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10′ λεπτά ή μέχρι να πάρουν σκούρο καφέ χρώμα.
    Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο