Share

Για να κάνουμε τα τέλεια μελομακάρονα:

Χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο άριστης ποιότητας, προτιμήστε είτε ποικιλία λαδολιά-κουτσουρελιά, είτε μανάκι,
που είναι κατάλληλες και για γλυκά με ήπια φρουτώδη γεύση!

Χρησιμοποιήστε μέλι καλής ποιότητας με διακριτικό άρωμα!

Προσέχετε τον χρόνο ψησίματος,είναι σημαντικό τα μελομακάρονα να ψήνονται σε ακριβή χρόνο
ετσι ώστε να μήν λασπώσει όταν τα μελώσετε και να έχουν ωραίο χρυσοκαστανό χρώμα!

Θα πρέπει,με τις ποσότητες μπαχαρικών να είστε ακριβείς,τα μελομακάρονα δεν πρέπει να πικρίζουν
από το γαρύφαλο ούτε να μοιάζουν σαν να τρώμε μπισκότα κανέλας!

Τα μελομακάρονα θα πρέπει να είναι ομοιόμορφα και καλοσχηματισμένα,έτσι θα ψήνονται και θα σιροποιάζονται σωστά!

Το καρύδι που θα χρησιμοποιήσετε δοκιμάστε το πρώτα,να μήν είναι πικρό! Επίσης και η ποσότητα πάνω
στα μελομακάρονα παίζει ρόλο,δεν πρέπει να είστε ούτε φειδωλοί αλλά ούτε να πασπαλίσετε με υπερβολικό καρύδι!

Άν δεν έχετε ξαναφτιάξει μελομακάρονα ακολουθείστε τις συνταγές που επιλέγετε κατά βήμα!Ε
πίσης δοκιμάστε να κάνετε πρώτα μία «δόση» να τα ψήσετε και να τα σιροπιάσετε για να δείτε αν
έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε ψήσιμο, σχήμα, ζύμη!

Το πόσο μελωμένα ή τραγανά θέλετε τα μελομακάρονα θα το αποφασίσετε όταν τα σιροπιάζετε!

Μη φοβάστε να χρησιμοποιήσετε την αλυσίβα θα δώσει σωστό τραγανό αποτέλεσμα στα μελομακάρονα!

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο