Σπιτικό Τυρί Ρικότα

Σπιτικό Τυρί Ρικότα

Share

Σπιτικό Τυρί Ρικότα

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Yield: 500 gr. ρικότα
  • Prep: 2 hrs 0 min
  • Cook: 60 mins
  • Ready In: 3 hrs 0 min

Είναι πανεύκολο, απλό και κυρίως σπιτικό!
Η ρικότα είναι ένα υπέροχο μαλακό, ελαφρύ, κρεμώδες τυρί, με ελαφρως γλυκιά γεύση!
Η συνταγή είναι απλή και μπορείτε σε μερικές ώρες να απολαύσετε το δικό σας σπιτικό φρέσκο τυρί, ακολουθήστε τα βήματα και η επιτυχία θα είναι σίγουρη!
Η ρικότα τρώγεται ως ορεκτικό, μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα γλυκά, να κάνετε γέμιση για ζυμαρικά, ταιριάζει σε σαλάτες, σε σάντουιτς, είναι εξαιρετικό σαν πρωινό με δημητριακά και μέλι!

Ingredients

Instructions

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Βράζουμε το μείγμα για 1 ώρα στην πιο χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κατόπιν το μείγμα θα πήξει και αποσύρουμε από την φωτιά.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε τουλπάνι από λινό ύφασμα, το οποίο τοποθετούμε μέσα σε σίτα.
    Αφήνουμε το μείγμα να στραγγίσει για 1 ώρα ή όσο χρειαστεί.
  4. Μόλις στραγγίσει το τυρί, είναι πλέον πηχτή μάζα με μορφή τυριού.
    Αποθηκεύουμε το τυρί στο ψυγείο.
Share

3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο