Share

Σπιτικό Τυρί Ρικότα

Σπιτικό Τυρί Ρικότα

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 500 gr. ρικότα
  • Προετοιμασία: 2 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 60 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 3 ώρες 0 λεπτό

Είναι πανεύκολο, απλό και κυρίως σπιτικό!
Η ρικότα είναι ένα υπέροχο μαλακό, ελαφρύ, κρεμώδες τυρί, με ελαφρως γλυκιά γεύση!
Η συνταγή είναι απλή και μπορείτε σε μερικές ώρες να απολαύσετε το δικό σας σπιτικό φρέσκο τυρί, ακολουθήστε τα βήματα και η επιτυχία θα είναι σίγουρη!
Η ρικότα τρώγεται ως ορεκτικό, μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα γλυκά, να κάνετε γέμιση για ζυμαρικά, ταιριάζει σε σαλάτες, σε σάντουιτς, είναι εξαιρετικό σαν πρωινό με δημητριακά και μέλι!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Βράζουμε το μείγμα για 1 ώρα στην πιο χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κατόπιν το μείγμα θα πήξει και αποσύρουμε από την φωτιά.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε τουλπάνι από λινό ύφασμα, το οποίο τοποθετούμε μέσα σε σίτα.
    Αφήνουμε το μείγμα να στραγγίσει για 1 ώρα ή όσο χρειαστεί.
  4. Μόλις στραγγίσει το τυρί, είναι πλέον πηχτή μάζα με μορφή τυριού.
    Αποθηκεύουμε το τυρί στο ψυγείο.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο