Σπιτικό Τσαλαφούτι

Σπιτικό Τσαλαφούτι

Το τσαλαφούτι όπου τρώγεται σαν ορεκτικό ειναι γαλακτοκομικό προϊόν με πλούσια, κρεμώδη, όξινη γεύση και φτιάχνεται αποκλειστικά απο το αυγουστιάτικο γάλα!
Απολαύστε το με πίτες, σούπες, κρεατικά, λαχανικά και αυγά ή φτιάξτε υπέροχα γλυκά!

Σπιτικό Τσαλαφούτι Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 17, 2013

  • Yield: 1000 gr. (1 Servings)

Το τσαλαφούτι όπου τρώγεται σαν ορεκτικό ειναι γαλακτοκομικό προϊόν με …

Ingredients

Instructions

  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε άφθονο νερό και μέσα βάζουμε μία κατσαρόλα που έχουμε βάλει το γάλα, δηλαδή σαν μπέν μαρί. Προσθέτουμε το αλάτι και κρατάμε το γάλα σε σταθερή θερμοκρασία 15°C σκεπασμένο.

    Ανακατεύουμε κάθε μέρα μέχρι να πήξει και να αποκτήσει υφή σαν του γιουρτιού!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο