Spring Rolls σε Φύλλο Καλαμποκιού και Σπιτική Πικάντικη Σάλτσα

1.8K

Το κεφάλαιο λαχανικά δεν με απασχόλησε ποτέ, όπως κατάλαβες και από τον τίτλο της συνταγής σήμερα έχουμε τα λατρεμένα Spring Rolls στην καλύτερη δυνατή παραλλαγή σε φύλλο καλαμποκιού και βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει και μια σπιτική πικάντικη σάλτσα!

Πώς προέκυψε η ιδέα; Πολύ απλά τα φύλλα για spring rolls είναι συχνά δυσεύρετα και αυτό με αναγκάζει να μη μπορώ να τα φτιάχνω όσο συχνά θα ήθελα.

Κάποια στιγμή που μου περίσσεψαν μερικά φύλλα καλαμποκιού, από μια άλλη συνταγή, αμέσως τ’ αξιοποίησα γιατί κάτι μου έλεγε πως θα ήταν πολύ κοντά στην κλασική συνταγή και φυσικά ήταν εξαιρετικά.

Συνταγές Alfa

Έκτοτε αυτή η συνταγή για spring rolls συχνά-πυκνά μαγειρεύεται στην κουζίνα γιατί αυτή η τέλεια υγιεινή συνταγή απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, η μικρή Υβόννη απλά τρελαίνεται!

Πάντως όπως και να έχει νοστιμιά και η φρεσκάδα της εποχικότητας των λαχανικών είναι όχι μόνο απαραίτητα αλλά και απόλυτα υγιεινή επιλογή.

Τραγανά και ελαφριά όσο δεν φαντάζεσαι, πραγματικά αυτή η συνταγή είναι απίστευτη, όπως το ξεχωριστό, ιδιαίτερο, χωριάτικο φύλλο «Κιχί» με καλαμποκάλευρο της alfa, που για μένα φτιάχνει τα καλύτερα Spring Rolls μή σου πω πως και Ασιάτης να τα δοκίμαζε θ΄αναφωνούσε «Γεια στα χέρια σου»!

Σε κάθε περίπτωση αυτά τα πιτάκια μπορείς να τα φτιάξεις εμπλουτίζοντάς τα με λαχανικά που σου αρέσουν, γαρίδες ή ακόμη και κοτόπουλο, όμως μη παραλείψεις τη σάλτσα ταιριάζει τόσο πολύ!


Spring Rolls σε Φύλλο Καλαμποκιού και Σπιτική Πικάντικη Σάλτσα


Spring Rolls σε Φύλλο Καλαμποκιού και Σπιτική Πικάντικη Σάλτσα

Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά
Ποσότητα: 24 κομμάτια

Υλικά

Για τα spring rolls
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο «Κιχί» με καλαμποκάλευρο της alfa
100 γρ. πολύχρωμες πιπεριές
100 γρ. κολοκυθάκια
2 μέτρια καρότα
80 γρ. καλαμπόκι
80 γρ. αρακά
50 γρ. φασολάκια στρογγυλά
150 γρ. κινέζικο λάχανο
2 μανιτάρια πορτομπέλο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
30 ml. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για την πικάντικη γλυκόξινη σάλτσα
40 γρ. χυμό τομάτας
50 γρ. καστανή μαλακή ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουρ
80 ml. νερό

Επιπλέον θα χρειαστούμε
1 ασπράδι αυγού
50 γρ. καλαμποκάλευρο
1 λάιμ
Φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση Συνταγής

[dropcap type=”1″]1[/dropcap]
Αφήνουμε τα φύλλα να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες πριν ξεκινήσουμε να φτιάξουμε τα spring rolls.

[dropcap type=”1″]2[/dropcap]
Ετοιμάζουμε την πικάντικη γλυκόξινη σάλτσα:
Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, την τομάτα, το σκόρδο λιωμένο, το μπούκοβο και το τζίντζερ ενώ σ΄ένα μπωλάκι ανακατεύουμε τη σόγια, το ξύδι, το νερό και μέσα διαλύουμε το κόρν φλάουρ. Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου για 10′ λεπτά.

[dropcap type=”1″]3[/dropcap]
Τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη τα κολοκυθάκια και το καρότο, ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε ομοιόρμορφα κομμάτια. Σε βαθύ, ευρύχωρο τηγάνι ρίχνουμε το σησαμέλαιο και μόλις κάψει σωτάρουμε τα λαχανικά ξεκινώντας από το τζίντζερ, το σκόρδο, τα φασολάκια, τον αρακά και τις πιπεριές, προσθέτουμε τα μανιτάρια, συνεχίζουμε με τα τριμμένα κολοκυθάκια, καρότα και το λάχανο.

[dropcap type=”1″]4[/dropcap]
Μόλις μαραθούν «καραμελώσουν» τα λαχανικά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2-3 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, αποσύρουμε και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

[dropcap type=”1″]5[/dropcap]
Κόβουμε κάθε χωριάτικο φύλλο «Κιχί» με καλαμποκάλευρο της alfa σε 4 ίσια κομμάτια (σταυρό) και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα spring rolls. Πασπαλίζουμε μια επιφάνεια κοπής με καλαμποκάλευρο, απλώνουμε το φύλλο, βάζουμε γέμιση και κείνουμε σε ρολάκι, αλείφουμε με αυγό τις άκρες για να κλείσουμε το spring roll.

[dropcap type=”1″]6[/dropcap]
Αλείφουμε με ασπράδι τα spring rolls και ψήνουμε για 25-3 λεπτά στους 180ο C.
Σερβίρουμε τα τραγανά spring rolls σε φύλλο καλαμποκιού με την πικάντικη γλυκόξινη σάλτσα, λάιμ και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για μανιτάρια πορτομπέλο σιτάκε
– Φυσικά χρησιμοποιούμε τα λαχανικά που θέλουμε αντιθιστώντας όμως την ποσότητα των λαχανικών που δε θα χρησιμοποιήσουμε
– Μπορούμε να τηγανίσουμε σε καυτό λάδι επίσης, αν και στον φούρνο είναι ακόμη πιο νόστιμα και ελαφριά
– Μπορούμε ν΄αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη και να ψήνουμε τα spring rolls όταν θέλουμε

Συνταγές για Σπιτικά Spring Rolls

Συνταγές Spring Rolls

Spring Rolls Συνταγές με Λαχανικά

Spring Rolls Συνταγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close