Share

To stir fry, είναι μια τεχνική μαγειρέματος της Ασιατικής Κουζίνας!
Για να φτιάξετε ένα επιτυχημένο stir fry, απαραίτητα είναι  ένα γουόκ και η δυνατή θερμοκρασία, μ” αυτό τον τρόπο τα υλικά μαγειρεύονται τέλεια, κρατώντας την γεύση και την υφή τους!
Διαλέξτε τα αγαπημένα σας λαχανικά και απολαύστε υπέροχες γεύσεις, γρήγορα και εύκολα!

Stir Fry με Κοτόπουλο

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 22, 2013

  • Yield: 1 (4-5 Servings)
  • Prep: 15 mins
  • Cook: 12 mins
  • Ready In: 27 mins

Μια γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή γεμάτη γεύσεις, αρώματα και χρώμα!

Ingredients

Instructions

  1. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες μετρίου πάχους, τα καρότα σε sticks, το μάνγκο σε κύβους και το πράσο σε ροδέλες.
  2. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.
    Σε ένα μπώλ βάζουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε το μηλόξυδο, την σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ τριμμένο, την ζάχαρη και το κόρν φλάουρ.
    Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 15 λεπτά.
  3. Βάζουμε στο γουόκ 3 κουταλιές από το ηλιέλαιο και το αφηνουμε να κάψει πάρα πολύ καλά.
    Είναι πολύ σημαντικό στάδιο για την συνταγή να καίει το λάδι!
    Αφαιρούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από την μαρινάδα, τινάζοντας τα καλά, κρατάμε την μαρινάδα στην άκρη γιατί θα την χρησιμοποιήσουμε στην συνέχεια.
    Τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί και να πάρει καφέ χρώμα.
    Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το γουόκ.
  4. Πρσθέτουμε στο γουόκ το υπόλοιπο ηλιέλαιο και μόλις κάψει προσθέτουμε όλα τα λαχανικά εκτός από τα σπαράγγια και το μάνγκο.
    Σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην μαραθούν!
    Προσθέτουμε ψημένο κοτόπουλο, το μάνγκο και τις κορυφές από τα σπαράγγια.
    Τον ζωμό, την ζάχαρη, την μαρινάδα και το πιπέρι.
  5. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να πάρει ελαφρώς πηχτή υφή. Σερβίρουμε το stir fry με ρύζι μπασμάτι!
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο