Share

Στριφτάρια με Τσουκνίδες και Μανούρι

Χορτοπιτα με Τσουκνίδα και Μανούρι

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 27, 2013

  • Απόδοση: 1 (24 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 35-40 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 5 λεπτά

Η Τσουκνίδα, αυτό το παρεξηγημένο βότανο είναι στην εποχή του, κάνει καλό στον οργανισμό και είναι πεντανόστιμο!
Η τσουκνίδα είναι από τα αγαπημένα χορταρικά των Ποντίων, την χρησιμοποιούν για πίτες και σούπες.
Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε την τσουκνιδόπιτα με μανούρι ή στην νηστίσιμη εκδοχή της, χωρίς τυρί!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Φορώντας γάντια καθαρίζουμε τις τσουκνίδες και τις ξεπλένουμε με άφθονο κρύο τρεχούμενο νερό.
    Διαλέγουμε τις τρυφερές κορυφές και φύλλα.
    Σε ένα μπώλ ψιλοκόβουμε τις τσουκνίδες και τα μυρωδικά, προθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ραντίζουμε με 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
    Τσουκνίδα Συνταγές
  2. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε στα φύλλα ένα σταυρο και τα χωρίζουμε σε 4 ομοιόμορφα τετράγωνα κομμάτια.
    Ξεκινάμε να κάνουμε τα στριφτάρια μας.
    Λαδώνουμε καλά κάθε φορά το κομμάτι του φύλλου με ένα πινέλο.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Πίτα με Τσουκνίδες Συνταγή
  3. Κατά πλάτος απλώνουμε το μείγμα από τις τσουκνίδες και μανούρι, το οποίο έχουμε θρυμματίσει.
    Κλείνουμε σε ρολό και κατόπιν τυλίγουμε απαλά σε σχήμα "σαλιγκαριού" το κάθε ρολό.
    Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, το οποίο υπολογίζουμε να χωρέσει όλα τα στριφτάρια, το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς κενά.
    Συνταγλές για Χορτόπιτες
  4. Συνεζίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
    Με το πινέλο αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και ραντίζουμε με λίγο νερό.
    Ψήνουμε τα στριφτάρια στους 180°C Κελσίου, για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
    Συνταγές με Τσουκνίδα
  5. Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα τα στριφτάρια και αν θέλουμε συνοδεύουμε με γιαούρτι!
    Συνταγές για Χορτοπιτα

  6. Πίτα με Τσουκνίδα και Μανούρι

  7. Χορτοπιτα με Τσουκνίδα και Μανούρι
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο