Στριφτάρια με Τσουκνίδες και Μανούρι

Στριφτάρια με Τσουκνίδες και Μανούρι

Στριφτάρια με Τσουκνίδες και Μανούρι

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 27, 2013

  • Yield: 1 (24 Servings)
  • Prep: 30 mins
  • Cook: 35-40 mins
  • Ready In: 1 hr 5 mins

Η Τσουκνίδα, αυτό το παρεξηγημένο βότανο είναι στην εποχή του, κάνει καλό στον οργανισμό και είναι πεντανόστιμο!
Η τσουκνίδα είναι από τα αγαπημένα χορταρικά των Ποντίων, την χρησιμοποιούν για πίτες και σούπες.
Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε την τσουκνιδόπιτα με μανούρι ή στην νηστίσιμη εκδοχή της, χωρίς τυρί!

Ingredients

Instructions

  1. Φορώντας γάντια καθαρίζουμε τις τσουκνίδες και τις ξεπλένουμε με άφθονο κρύο τρεχούμενο νερό.
    Διαλέγουμε τις τρυφερές κορυφές και φύλλα.
    Σε ένα μπώλ ψιλοκόβουμε τις τσουκνίδες και τα μυρωδικά, προθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ραντίζουμε με 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  2. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε στα φύλλα ένα σταυρο και τα χωρίζουμε σε 4 ομοιόμορφα τετράγωνα κομμάτια.
    Ξεκινάμε να κάνουμε τα στριφτάρια μας.
    Λαδώνουμε καλά κάθε φορά το κομμάτι του φύλλου με ένα πινέλο.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
  3. Κατά πλάτος απλώνουμε το μείγμα από τις τσουκνίδες και μανούρι, το οποίο έχουμε θρυμματίσει.
    Κλείνουμε σε ρολό και κατόπιν τυλίγουμε απαλά σε σχήμα "σαλιγκαριού" το κάθε ρολό.
    Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, το οποίο υπολογίζουμε να χωρέσει όλα τα στριφτάρια, το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς κενά.
  4. Συνεζίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
    Με το πινέλο αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και ραντίζουμε με λίγο νερό.
    Ψήνουμε τα στριφτάρια στους 180°C Κελσίου, για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  5. Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα τα στριφτάρια και αν θέλουμε συνοδεύουμε με γιαούρτι!


ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο