Share

Μια απλή και εύκολη συνταγή για καταπληκτική Βουτυράτη Στριφτή Τυρόπιτα, αφράτη, ζουμερή με βουτυράτη γεύση, που τρώγετε ευχάριστα κάθε στιγμή, σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας τυρόπιτα!

Βουτυράτη Στριφτή Τυρόπιτα Recipe

Βουτυράτη Στριφτή Τυρόπιτα

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιανουαρίου 3, 2013

  • Απόδοση: 1 (12-15 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 60 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 15 λεπτά

Μια απλή και εύκολη συνταγή για καταπληκτική Βουτυράτη Στριφτή Τυρόπιτα, …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε την φέτα θρυμματισμένη, το κασέρι τριμμένο, το γιαούρτι, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
    Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
    Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί cm. και ανοίγουμε το φύλλο.
  2. Αρχίζουμε να βουτυρώνουμε πολύ καλά το κάθε φύλλο!
    Με ένα κουτάλι βάζουμε αρκετή γέμιση σε κάθε φύλλο, στην μια άκρη του και κατά πλάτος.
    Κλείνουμε τις άκρες, διπλώνοντας και τυλίγουμε σε ρολό, αλλά όχι πολύ σφιχτά. Τοποθετούμε το ρολό στο ταψί.
  3. Συνεχίζουμε την διαδικασία με όλα τα φύλλα, τοποθετώντας κάθε φορά το ένα ρολάκι δίπλα στο άλλο, ξεκινώντας από τα τοιχώματα του ταψιού προς το κέντρο και κυκλικά.
    Αλείφουμε καλά την επιφάνεια με βούτυρο.
  4. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με το εβαπορέ και το φρέσκο γάλα.
    Περιχύνουμε την τυρόπιτα και κουνάμε ελαφρά το ταψί.
    Αφήνουμε για 30 λεπτά, να απορροφήθεί το μείγμα από την τυρόπιτα.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Ψήνουμε την τυρόπιτα για περίπου 1 ώρα και μέχρι να ροδίσει η πίτα.
    Αφήνουμε περίπου 40 λεπτά την πίτα εκτός φούρνου και κόβουμε σε κομμάτια.

Share

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο