Η FUNKY COOK

Η FUNKY COOK

Ποια είναι η Funky Cook;

 

Funky Cook, Εύα Μονοχάρη

Είχα την τύχη να γεννηθώ και μεγαλώσω στην Λιβαδειά, πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να τριγυρίζει πάνω από τις κατσαρόλες και την γάστρα της γιαγιάς, να διαβάζει κάθε βιβλίο μαγειρικής, να κάνει ασταμάτητα πειράματα, πειράζοντας την κλασική μαγειρική της μαμάς!

Όχι δεν επηρεάστηκα από την μαμά, που είναι και καλονοικοκυρά αλλά από τον μπαμπά που φτιάχνει το τέλειο comfort food, από την μαμά κράτησα την υπομονή, το φαγητό πρέπει να σιγοβράζει λέει, κράτησα όμως το καταπληκτικό της κοκκινιστό αρνάκι και τα μοναδικά της ντολμαδάκια αυγολέμονο!

Ιδιαίτερα με κέντριζει πάντα η Ελληνική Κουζίνα,

οι παραδοσιακές συνταγές κάθε τόπου, κάθε λαού, τα φρέσκα λαχανικά, τα φρούτα και τα εποχιακά υλικά που είναι πάντα κομμάτι της καθημερινότητας μου, αφού πάντα τα είχαμε σε αφθονία στο περιβόλι μας!

Οι παιδαγωγικές σπουδές ήταν αυτές που με κέρδισαν, χωρίς όμως ποτέ να σταματήσω την ενασχόλησή μου με το φαγητό και την μαγειρική!

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook,

απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε.

Ξεκίνησα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου, όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

Το μαγείρεμα  για εμένα είναι ένας «μικρός κρυμμένος θησαυρός», όσο τον ψάχνω τόσο πιο πολλές εμπειρίες συλλέγω.

Ίσως δεν είναι εμπειρίες ζωής, αλλά σίγουρα είναι αυτό που μας δίνει την ίδια την ζωή, η τροφή.  Η τροφή είναι το σημαντικότερο αγαθό και η προετοιμασία της μια μικρή ιεροτελεστία, αρκούν καλά υλικά, λίγη γνώση & μεράκι!

Όλη μου η έμπνευση για μαγείρεμα προέρχεται  από την αγάπη μου  γι” αυτό, έτσι εκτός από αναγκαία και βασικότατη ανάγκη μεταμορφώνεται σε εικόνα και λέξεις!
Αυτή την εμπειρία μοιράζομαι συνεχώς μαζί σας και χαίρομαι που η αποδοχή της είναι γεμάτη αγάπη!

Tο 2011 η κρίση χτύπησε και το δικό μου επάγγελμα, αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό που τόσο αγαπούσα, την μαγειρική μέσα από το blogging, με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και πείσμα!

Βέβαια το blogging είναι εθιστικό έτσι έχω δημιουργήσει άλλες δύο σελίδες gluko.gr και instafood.gr

Εκτός από το blogging θα με συναντήσετε και σε άλλους ρόλους από το 2010 εως σήμερα που μπορείτε να δείτε εδώ

Τέλος το 2013 ήρθε η έμπνευση του Food4Good  -τρώμε για καλό σκοπό-  όπου μια ομάδα δράσης, η οποία με «όχημα» από το φαγητό προσφέρει βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη, οποία βραβεύτηκε το 2015 από τα Marie Claire Awards.

 «Σημασία όμως πάνω απ” όλα έχει το αληθινό φαγητό, η αγάπη και το μοίρασμά τους»

Εύα Μονοχάρη
Food Blogger