Funky Cook

Σε ευχαριστώ πολύ που είσαι εδώ! Αρχικά θα ήθελα να σου συστηθώ, είμαι η Παρασκευή ή γνωστή ως Εύα Μονοχάρη και είμαι Food Blogger από το 2007.

Το food blog μου το ξεκίνησα σε μια “ανάλαφρη” στιγμή βαρεμάρας, όταν άρχισα να ανακάλυπτω στο διαδίκτυο και άλλα food blogs, συγκεκριμένα, όχι περισσότερα από 3-4!

Η μαγειρική πρώτα, και ύστερα το φαγητό, είναι όλη μου η “ζωή”!

ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ

Γιατί Funky Cooκ; Γιατί είμαι ένα funky girl.

Αν με ρωτήσεις τί θυμάμαι, τις πρώτες σκέψεις δηλαδή γύρω από το άτομό μου, ήταν το πόσο ήθελα να μαγειρεύω ασταμάτητα και να ξεφυλλίζω βιβλία μαγειρικής.

Είχα την τύχη να γεννηθώ και μεγαλώσω στην επαρχία και συγκεκριμένα στον Ορχομενό Βοιωτίας.

Με θυμάμαι να τριγυρίζω “πάνω” από τις κατσαρόλες και την γάστρα της γιαγιάς και να περνάω ατελείωτες ώρες στο περιβόλι.

Ξεκίνησα να μαγειρεύω πριν ακόμη πάω δημοτικό, το πρώτο μου φαγητό ήταν τα μακαρόνια και το δεύτερο ο αρακάς.

Ιδιαίτερα με κέντριζει πάντα η Ελληνική Κουζίνα!

Οι παραδοσιακές συνταγές κάθε τόπου, κάθε λαού, τα φρέσκα λαχανικά, τα φρούτα και τα εποχιακά υλικά που είναι πάντα κομμάτι της καθημερινότητας μου.

Αν και οι παιδαγωγικές σπουδές ήταν αυτές που με κέρδισαν, ποτέ δε σταματήσα την ενασχόλησή μου με το φαγητό και την μαγειρική!

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook και πλέον ήμουν food blogger!

Ξεκίνησα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του blogging και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου.

Βεβαιώθηκα πως η τροφή είναι το σημαντικότερο αγαθό και η προετοιμασία της μια μικρή ιεροτελεστία, αρκούν καλά υλικά, λίγη γνώση & μεράκι!

“Σημασία όμως πάνω απ’ όλα έχει το αληθινό φαγητό, η αγάπη και το μοίρασμά τους”

Από τότε μέχρι και σήμερα μαγειρεύω, διαδικτυακά, όπως θα μαγείρευα για την οικογένειά μου και για τους φίλους μου και αυτό το μοιράζομαι μέσα από πραγματικές, μικρές ιστορίες και φωτογραφίες μαζί σου.

Ένα μεγάλο μέρος της έμπνευσής μου αλλά και της μαγειρικής μου είναι η οικογένειά μου.

Με την Υβόννη και τον Φώτη λατρεύουμε να δοκιμάζουμε συνεχώς νέες γεύσεις ή και να τρώμε έξω!

Funky Cook Food Blogger

Πέρα από το blogging:

Γύρω στο 2013 ήρθε η έμπνευση του Food4Good -τρώμε για καλό σκοπό- όπου δημιούργησα μια ομάδα δράσης και με “όχημα” το φαγητό προσφέρει βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη και βραβεύτηκε το 2015 από τα Marie Claire Awards.

Το 2014 συμμετείχα στο TVS της καμπάνια “Ο,τι Αξίζει Αληθινά” για το μέλι Attiki.

Ήταν το 2015 όταν υποδέχτηκα στην κουζίνα μου το BBC και την εκπομπή RSVP Abroad στο αφιέρωμα τους για την Ελληνική Κουζίνα.

2017 συμμετέχω ανάμεσα σε καταξιωμένους σεφ στο καθημερινό τηλεπαιχνίδι του Alpha tv “Ready Steady Cook” με τον Άκη Πετρετζίκη.

Από το 2017 έχω τη δική μου στήλη ως Funky Cook “Το καθημερινό τραπέζι” (author, food stylist & food photographer) στο περιοδικό Olive Magazine.

To 2020 εκδόθηκε το βιβλίο “My Greek Vegan Food”, το 2ο βιβλίο της ξενόγλωσσης μαγειρικής σειράς «My Greek» της Ιωάννας Παυλάκη όπου έχω επιμεληθεί τις συνταγές.

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close