Share

Μπορεί να μην είναι η βάση μιας σαλάτας αλλά… ωμά ή ελαφρώς μαγειρεμένα είναι σημαντικά συστατικά στην σαλάτα!

Η φρεσκάδα και η γεύση των λαχανικών είναι δύο παράγοντες που θα αναδείξουν την σαλάτα!

 

 


Ακολουθεί μια λίστα με τα πιο συχνά επιλεγμένα λαχανικά για σαλάτες

και ο καλύτερος τρόπος για να αναδειχτούν στην σαλάτα!

 

 

 

? Αβοκάντο
Η guacamole είναι η πιο γνωστή σαλάτα με αβοκάντο.
Χρησιμοποιήστε ώριμα αβοκάντο, με ΄την μαλακή και βουτυρώδη υφή τους, αναδεικνύουν ακόμη και μια απλή πράσινη σαλάτα!
Τα αβοκάντο σερβίρονται ακόμη και με σκέτη μαγιονέζα ή χυμό λάιμ, λεμονιού και αλάτι!

 

? Αγγούρι
Η δροσερή και διακριτική είναι το must σε κάθε σαλάτα από την παραδοσιακή χωριάτικη και το πικάντικο τζατζίκι
μέχρι σε σαλάτες gourmet!
Tα αγγούρια με την έντονη γεύση εκτιμώνται ιδιαίτερα!

 

? Καλαμπόκι και καλαμπόκι baby
Η γλυκιά του γεύση του καλαμποκιού ταιριαζει και δίνει χρώμα, ιδιαίτερα σε πράσινες σαλάτες
και σε σαλάτες με έντονες βινεγκρέτ και ντρεσινκ.
Το καλαμπόκι χρησιμοποιείται είτε από κονσέρβα, είτε κατεψυγμένο, αφού πρώτα το βράσετε μερικά λεπτά
και έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου!
Τα καλαμπόκια baby μπορούν να φαγωθούν ολόκληρα,αρκεί να είναι τρυφερά και λεπτά.
Ελαφρώς μαγειρεμένα ή ωμά και σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου!

 

? Κολοκύθι πράσινο και κίτρινο
Τα κολοκυθάκια για σαλάτα θα πρέπει να είναι μικρά και τρυφερά,για να μην είναι πολύ πικρά και τραχιά.
Άν τα χρησιμοποιήσετε σε ωμά, καλό θα είναι να τα κόψετε σε πολύ λεπτές φέτες και
να τα μαρινάρετε σε ξύδι και αλάτι τουλάχιστον, για 1 ώρα!
Αλλιώς θα πρέπει να τα σωτάρετε ή να τα ψήσετε ελαφρά για να δέσουν με τα υπόλοιπα υλικά!
Σερβίρονται και σαν σαλάτα βρασμένα με λαδολέμονο και μυρωδικά, όπως άνιθο, μαϊντανό, ανθότυρο ή γιαούρτι!

Η κίτρινη κολοκύθα ταιριάζει σε χειμωνιάτικες και ζεστές σαλάτες, η γλυκιά της γεύση ταιριάζει σε σαλάτες με ντρέσινγκ
που έχουν βάση το μέλι ή το μπαλσάμικο, επίσης με ξηρούς καρπούς,φρούτα, γλυκά τυριά ή προσούτο.
Καλύτερο είναι να μαγειρεύται ελαφρά κομμένη σε κύβους ή ζουλιέν.

 

? Κρεμμύδια ξερά και Φρέσκα κρεμμυδάκια
Το κρεμμύδι είναι από τα βασικα συστατικά στις περισσότερες σαλάτες!
Τα κρεμμύδια δεν έχουν όλα την ίδια γεύση!
Τα μεγάλα, λευκά Ισπανικά κρεμμύδια έχουν γλυκιά και ήπια γεύση και καλό θα είναι να τα χοντροκόβετε!
Τα μικρά καστανά κρεμμύδια με την έντονη γεύση χρησιμοποιήστε τα σε μικρή ποσότητα και σε λεπτές φέτες!

Η ηπιότερη γεύση τους τα κάνει δημοφιλή σε πολλές σαλάτες,φυσικά χρησιμοποιήστε και τα πράσινα φύλλα τους,
άν είναι τρυφερά, όσο πιο ψιλοκομμένα τόσο καλύτερα!

 

? ΜανιτάριαΜανιτάρια
Η πλούσια γεύση τους προσθέτει έξτρα γεύση σε πάρα πολλές ζεστές και κρύες σαλάτες!
Ωμά,μαγειρεμένα,ψητά οι ποικιλιές των μανιταριών πολλές και ξεχωριστής γευσης η κάθε μία!
Τα λευκά μανιτάρια έχουν θέση σε κάθε ανάμεικτη σαλάτα, κομμένα σε φέτες και ωμά.
Τα καφετιά μανιτάρια μοιάζουν με τα λευκά αλλά έχουν εντονότερη γεύση!
Τα πλευρώτους έχουν λεπτή γεύση και υφή, ψητά σαν σαλάτα ταιριάζουν
με επίσης ψητές πιπεριές Φλωρίνης και μπαλσάμικο!

 

? Σέλερυ
Η γήινη γεύση του και τα τραγανά τρυφερά του κοτσάνια ταιριάζουν σε πολλές σαλάτες!
Η ποσότητα πρέπει να είναι «μετρημένη», γιατί η γεύση και το άρωμά του θα «σβήσουν» τα υπόλοιπα συστατικά της σαλάτας!

 

? Ντοματίνια
Τα ντοματίνια μάλλον φρούτα παρά λαχανικά!
Ταιριάζουν στις περισσότερες σαλάτες και σχεδόν με όλα τα υλικά!
Με τα ντοματίνια μπορούμε να κάνουμε και πολύ ωραίες ψητές σαλάτες!

 

? Φρέσκα Φασολάκια και αρακάς
Τα φασολάκια και ο αρακάς ταιριάζουν σε σαλάτες με ντρέσινγ που έχουν σαν βάση την μαγιονέζα!
Αλλά και σε ελαφριές σαλάτες!
Για να αναδειχτεί η γλυκιά γεύση τους, βράστε τα για 5-6 λεπτά και βάλτε τα αμέσως σε κρύο νερό, έτσι θα παραμέινουν τραγανά!

Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο