Share

Τάρτα Σπανάκι με Λαδοτύρι Μυτιλήνης

Τάρτα Σπανάκι με Λαδοτύρι Μυτιλήνης

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 τάρτα (10-12 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 45 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 25 λεπτά

Υλικά

Οδηγίες

  1. H ζύμη
    Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο, δουλεύουμε καλά με το χέρι μέχρι να βραχεί όλο το αλεύρι.
    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
    Τυλίγουμε την ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Η γέμιση
    Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα σέσκουλα και το σπανάκι.
    Τα βάζουμε σε ένα μπώλ, τα αλατίζουμε και τα τρίβουμε με την χούφτα μας πατώντας τα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν.
    Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμυδάκια, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, την ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
    Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και προσθέτουμε τα 300 gr. από το λαδοτύρι, το οποίο τρίβουμε.
  3. Η ολοκλήρωση της τάρτας
    Ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη και μιας λαδόκολλας ανοίγουμε ένα λεπτό στρογγυλό φύλλο περίπου 2-2,5 χιλιοστών πάχους και διαμέτρου όσο η φόρμα της τάρτας που θα χρησιμοποιήσουμε.
  4. Απλώνουμε το φύλλο στην φόρμα τάρτας, πιέζοντας το φύλλο στα τοιχώματα με τα δάχτυλά μας και κόβοντας το φύλλο που εξέχει.
    Με την βοήθεια ενός πηρουνιού κάνουμε τρύπες στην τάρτα.
    Γεμίζουμε την τάρτα.
  5. Προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο λαδοτύρι τριμμένο.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας περίπου 35′ λεπτά, στους 170º C.
    Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο