Ταρτάκια με Κρέμα Λεμόνι, Λικέρ Μαστίχα και Φράουλες

1K
Τα ταρτάκια, τα αγαπημένα της μαμάς και ένα μπουκέτο λουλούδια από τον κήπο μας το δώρο της για την πιο όμορφη γιορτή του κόσμου, την γιορτή της Μητέρας!

Κάθε 2η εβδομάδα του Μάη, ήμασταν οι τρεις μας μια μυστική “συμμορία” ξυπνούσαμε από νωρίς ζωγραφίζαμε γι’ αυτήν, τρέχαμε στον κήπο να μαζέψουμε τα πιο όμορφα τριαντάφυλλα και τις πιο μεγάλες μαργαρίτες και στέλναμε τον μπαμπά να πάει να φέρει τα αγαπημένα της ταρτάκια με βουτυράτη ζύμη, υπέροχη κρέμα ζαχαροπλαστικής και πολύχρωμα φρούτα.

Κάθε χρόνο έκανε πως εντυπωσιαζόταν γιατί δεν ήξερε και αυτή είναι η πιο γλυκιά μας ανάμνηση που προσπαθούμε να την αναβιώνουμε κάθε χρόνο!

Όμως γιατί αυτή η μέρα είναι τόσο σημαντική τόσο για εμάς, τα παιδιά της όσο και για την ίδια, γιατί εκεί κάπου ανάμεσα στις αγκαλιές και στα ταρτάκια δηλώσεις ειλικρίνιας για την αγάπη και την εκτίμηση για τον άνθρωπο που μας έδωσε την ζωή και πορεύεται δίπλα μας σε όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές.

Φέτος έχω την ευτυχία να την έχω μαζί μου και σαν πιο μεγάλα παιδιά της μαμάς μας, θα της κάνουμε πάλι την έκπληξη μόνο που αυτή την φορά τα ταρτάκια θα τα φτιάξουμε μόνες μας, θα τα μοσχοβολίσουμε με το αγαπημένο της λικέρ μαστίχας Skinos και με μια αγκαλιά τριαντάφυλλα.

Η πιο συγκινητική στιγμή από όλες τις γιορτές της Μητέρας που έχουμε ζήσει, ήταν όταν ο πατέρας μου της είχε προσφέρει ένα κλαδί ελιάς λέγοντάς της πόσο σημαντική ήταν για εμάς, φέτος νιώθω όμως λίγο περοσσότερη συγκίνηση γιατί ένα βήμα πριν κρατήσω στην αγκαλιά το δικό μου παιδί, σκέπτομαι οτι μαζί με εμένα θα αποκτήσει και αυτή ένα ακόμη παιδί, κι εγώ θα έχω στο εξής την τιμητική μου κάθε 2η Κυριακή του Μάη, φέρτε τα ταρτάκια να το γιορτάσουμε!

Enjoy!


Ταρτάκια με Κρέμα Λεμόνι, Λικέρ Μαστίχα Skinos και Φράουλες

Χρόνος Προετοιμασίας: 60’
Χρόνος Ψησίματος: 20’
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριος
Μερίδες:10-12

Υλικά
για τα ταρτάκια
290 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 gr. αγελαδινό βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μεγάλο αυγό
60 ml. νερό παγωμένο

για την κρέμα λεμονιού
5-6 μεγάλα λεμόνια ακέρωτα
300 gr. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
80 ml. λικέρ μαστίχα Skinos

Επιπλέον
100 ml. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
Φρέσκιες φράουλες

 

Εκτέλεση Συνταγής

Ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού:
Καθαρίζουμε τα λεμόνια από την εξωτερική φλούδα, κρατώντας 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα,  και πόλτοποιούμε τις σάρκες των λεμονιών στο multi.

«Περνάμε» το μείγμα των λεμονιών από τουλπάνι, 2 φορές, πιέζοντας με τα χέρια μας να βγουν όλα τα υγρά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υγρό των λεμονιών, περίπου 500 ml. και προσθέτουμε την ζάχαρη, το βούτυο, το ξύσμα και το κόρν φλάουρ.
Αρχίζουμε να βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα και μόλις πήξει η κρέμα αποσύρουμε.
Η κρέμα στην αρχή ίσως δείχνει σχετικά αραιή όταν κρυώσει θα πήξει.

Μόλις κρυώσει εντελώς η κρέμα προσθέτουμε το λικέρ μαστίχα Skinos και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε την ζύμη για τα ταρτάκια:
Κόβουμε το παγωμένο βούτυρο σε μυκρά κυβάκια και το αναμειγνύουμε με το αλεύρι, το αλάτι και την ζάχαρη.

Με γρήγορες κινήσεις ομογενοποιούμε τα υλικά τρίβοντας τα ανάμεσα στις παλάμες μας.

Προσθέτουμε το νερό και τον κρόκο, ζυμώνουμε για 1 λεπτό.

Τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Κατόπιν κόβουμε την ζύμη με κουπ-πατ και καλύπτουμε τα ατομικά φορμάκια με την ζύμη.
Κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι και ψήνουμε για περίπου 18-20 λεπτά ή όσο χρειαστεί ανάλογα τον φούρνο, στους 180ο C. Αφήνουμε τα ταρτάκια να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.

Τέλος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγύ.

Γεμίζουμε τα ταρτάκια με κρέμα λεμονιού, γαρνίρουμε με σαντιγύ και φράουλες.

Διατηρούμε στο ψυγείο.

Λικέρ Μαστίχα Skinos

 

Σημειώσεις για την Συνταγή:
– Αντί για ταρτάκια μπορείτε να φτιάξετε μια μεγάλη ατομική τάρτα.
– Την κρέμα μπορείτε να την ετοιμάσετε νωρίτερα, διατηρείται στο ψυγείο περίπου 20 μέρες.
– Χρησιμοποιήστε όποια φρέσκα φρούτα εποχής θέλετε.
– Αντί για κρέμα λεμονιού μπορείτε να φτιάξετε την κλασική κρέμα ζαχαροπλαστικής και να την αρωματίσετε με λικέρ μαστίχα Skinos (συνταγή εδώ)

 

Συνταγές για Ταρτάκια

Εύκολες Συνταγές για Ταρτάκια

Ατομικά Ταρτάκια Συνταγή

Κρέμα Λεμονιού Συνταγή

Ταρτάκια με Λικέρ Μαστίχα Skinos

 

*(Το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας για το Λικέρ Μαστίχα Skinos,  καταγράφει την προσωπική μου εμπειρία, έχει δοκιμαστεί από εμένα την ίδια και χρησιμοποιήθηκε στην παραπάνω συνταγή)

Join the Conversation

  1. Τέλεια συνταγη θα τη δοκιμασω οπωσδηποτε! έχει και ο Βασιλόπουλος φραουλίτσες φέρει νόστιμααααα…είναι καρμικό! 🙂 🙂 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close