Share

Το Πολίτικο «αυθεντικό»  Τας Κεμπάπ δεν γίνεται με μοσχαράκι αλλά με αρνάκι.
Οι μικρές μπουκίτσες από το κρέας σιγοβράζουν μέσα σε πλούσια βουτυράτη σάλτσα ντομάτας!

Τας Κεμπάπ Πολίτικο Recipe

Τας Κεμπάπ Πολίτικο

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 9, 2013

  • Απόδοση: 1 (4-6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 60 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 15 λεπτά

Το Πολίτικο "αυθεντικό"  Τας Κεμπάπ δεν γίνεται με μοσχαράκι αλλά με …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε το κρέας και αφαιρούμε τα κόκκαλα. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια (μπουκίτσες) και αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
  2. Βάζουμε το μισό βούτυρο σε μία κατσαρόλα και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με το κρέας.
    Σωτάρουμε μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές του κρέατος.
    Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε την φωτιά,αφήνωντας 3-4 λεπτά να εξατμιστεί.
    Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε το κρέας να βράσει, σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά.
  3. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμμύδια που έχουμε κόψει σε ροδέλες με το υπόλοιπο βούτυρό, μέχρι να μαλακώσουν και τα προσθέτουμε στο κρέας. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την ζάχαρη και αλατωπιπερώνουμε όσο χρειάζεται.
  4. Συμπληρώνουμε με λίγο νερό και αφήνουμε το φαγάκι μας να σιγοβράζει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο