Τας Κεμπάπ Πολίτικο

Τας Κεμπάπ Πολίτικο

Το Πολίτικο «αυθεντικό»  Τας Κεμπάπ δεν γίνεται με μοσχαράκι αλλά με αρνάκι.
Οι μικρές μπουκίτσες από το κρέας σιγοβράζουν μέσα σε πλούσια βουτυράτη σάλτσα ντομάτας!

Τας Κεμπάπ Πολίτικο Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 9, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-6 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 15 mins

Το Πολίτικο "αυθεντικό"  Τας Κεμπάπ δεν γίνεται με μοσχαράκι αλλά με …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε το κρέας και αφαιρούμε τα κόκκαλα. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια (μπουκίτσες) και αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
  2. Βάζουμε το μισό βούτυρο σε μία κατσαρόλα και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με το κρέας.
    Σωτάρουμε μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές του κρέατος.
    Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε την φωτιά,αφήνωντας 3-4 λεπτά να εξατμιστεί.
    Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε το κρέας να βράσει, σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά.
  3. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμμύδια που έχουμε κόψει σε ροδέλες με το υπόλοιπο βούτυρό, μέχρι να μαλακώσουν και τα προσθέτουμε στο κρέας. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την ζάχαρη και αλατωπιπερώνουμε όσο χρειάζεται.
  4. Συμπληρώνουμε με λίγο νερό και αφήνουμε το φαγάκι μας να σιγοβράζει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.