Οι Βοβλοί της Γης (The Roots Project)

Οι Βοβλοί της Γης (The Roots Project)

Παστινάκι Captain Cook
Θα μπορούσα να πω οτι το παστινάκι ή parsnip είναι το αδερφάκι του καρότου, μια ρίζα της ίδιας οικογένειας με άλλο χρώμα μεν και τα δικά του χαρακτηριστικά δε.

Για το παστινάκι ανέλαβε να μας μιλήσει η Έρη Χατζηφωτίου από το blog Captain Cook και ίσως η πιο «αρμόδια» Food blogger η οποία «μαγειρεύει» από την άλλη πλευρά του κόσμου, τον Καναδά εκεί όπου το παστινάκι διαπρέπει και είναι μια συνηθισμένη ρίζα στην μαγειρική.

Την Έρη δεν την έχω συναντήσει ποτέ, ακόμη και στο διαδίκτυο όταν αυτή μαγειρεύει εγώ κοιμάμαι και το αντίστροφο, όμως επισκέπτεται συχνά την γενέτειρά της, την Ξάνθη οπότε ίσως έχω την πιθανότητα να την συναντήσω κάποια στιγμή!

Γνωρίζω όμως την δουλειά της και την αγάπη της για το bogging, θεωρώ οτι είναι μια σπουδαία blogger που συνεχίζει ακόμη και στην ξενιτιά να γράφει για την Ελληνική Κουζίνα και να φτιάχνει την καλύτερη πορτοκαλόπιτα στο διαδίκτυο!

Την Έρη θα την βρεις στο τιμόνι του Captain Cook!

Facebook Page: Captain Mates
Instagram: Captain Cook


 

– Πιστεύεις ότι οι ρίζες είναι μια νέα τάση στην διατροφή;
Τα λαχανικά ρίζες βρίσκονται στην διατροφή των ανθρώπων εδώ και αιώνες, νομίζω ότι αυτό που αλλάζει σήμερα είναι η προσθήκη και άλλων νέων ή ξεχασμένων ειδών. Η αφύπνιση του μέσου ανθρώπου για μια σωστή διατροφή φέρνει την ποικιλία στο τραπέζι του. Το πλήθος των ποικιλιών των διαθέσιμων ριζών λαχανικών αυξάνει και ως συνέπεια τα καταναλώνουμε κ εμείς περισσότερο.

– Τι να προσέξει κάποιος αγοράζοντας ρίζες;
Αν και δεν έχω αποκλείσει τα συμβατικά λαχανικά απο την διατροφή μας, προσπαθώ οι ρίζες που θα χρησιμοποιήσω να είναι οργανικές – βιολογικές. Αυτό γιατί οι ρίζες βρισκόμενες μέσα στο χώμα απορροφούν απο το χώμα περισσότερα φυτοφάρμακα απο ότι τα φρούτα και τα λαχανικά που μεγαλώνουν στον αέρα.

– Ποια είναι η ρίζα που θα μπορούσε να σε «εκπροσωπήσει» σαν Food Blogger, πες μου την συνταγή, γιατί να την μαγειρέψει κάποιος;

θα πω το παστινάκι ή parsnip, μια και είναι το λαχανικό που στην Ελλάδα γνώριζα μόνο ονομαστικά μέχρι που ήρθα εδώ στον Καναδά και το συνάντησα σε κάθε τραπέζι, ψητό με άλλα λαχανικά να συνοδεύει κρέας. Εαν αγαπάτε τα καρότα και τον αρωματικό μαιντανό, πρέπει να δοκιμάσετε το παστινάκι, συγκεκριμένα Παστινάκι Σκορδαλιά!

– Δώσε μου συνταγή ενός άλλου μπλόγκερ, με οποιαδήποτε ρίζα, που θα ήθελες να την έχεις παρουσιάσει στο δικό σου μπλογκ.
Την Τάρτα Ρυζιού με ρίζες λαχανικών από τις Συνταγές της Ασπρούλας και την Ξανθή Μπαξεβάνη. Είναι μια συνταγή πολύ κοντά στους πειραματισμούς που αγαπώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.