Share

Τηγανίτες Βερολίνου με Κρέμα

Τηγανίτες Βερολίνου με Κρέμα

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 30 (5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 3 ώρες 0 λεπτό

Υπέροχες αφράτες τηγανίτες, που μοιάζουν σαν donuts με πλούσια Κρέμα Βαυαρίας!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Η Ζύμη
    Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2 λεπτά.
    Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι Προσθέτουμε την μαγιά.
  2. Προσθέτουμε το μείγμα αυγών-ζάχαρης στο αλεύρι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 2 ώρες.
  3. Η κρέμα
    Βάζουμε το γάλα σε μπαίν μαρί και αφήνουμε το γάλα να πάρει μία βράση.
    Διαλύουμε τη ζελατίνη σε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και την προσθέτουμε μέσα στο γάλα.
    Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα, την βανίλια και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά.
  4. Χτυπάμε τα αυγά με 2 κουταλιές της σούπας από το γάλα που βράζει.
    Προσθέτουμε σταδιακά και με ροή το βρασμένο γάλα, στα αυγά ανακατεύουοντας με σύρμα.
    Επανατοποθετούμε το μείγμα στο μπαίν μαρί μέχρι να δέσει ελαφρά το μείγμα.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά και απερνάμε την κρέμα από ψιλή σίτα.
  5. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας τακτικά.
  6. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη άχνη σε σαντυγί.
    Ενσωματώνουμε την σαντυγί στην κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιοήσουμε.
  7. Οι Τηγανίτες
    Σε αλευρωμένο πάγκο ζυμώνουμε ελαφρά την ζύμη και με πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 εκατοστών.
    Με στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε κομμάτια ζύμης, τοποθετούμε σε λαδόκολλα και την αφήνουμε να φουσκώσει 10 λεπτά.
  8. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τις τηανίτες μέχρι να ροδίσουν.
    Ακουμπάμε τις τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί.
    Μόλις κρυώσουν γεμίζουμε με την κρέμα και πασπαλίζουμε με λεπτή κρυσταλλική ζάχαρη.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο