Μια πληθώρα συνταγών για τιραμισού στο συρτάρι… αυτή όμως η συνταγή, παραμέρισε κάθε υποψήφια συνταγή για τιραμισού και δικαιώθηκε η επιλογή από την πρώτη κουταλιά.
Αν αναζητάτε την γεύση ενος original tiramisu, δοκιμάστε το… προφανώς θα γίνει το αγαπημένο σας!

 

Tiramisu, το Ιταλικό Γλύκισμα!

By Ευα Μονοχαρη Published: Σεπτεμβρίου 6, 2013

  • Yield: 8 Servings
  • Prep: 60 mins
  • Cook: 20 mins
  • Ready In: 1 hr 20 mins

Μια πληθώρα συνταγών για τιραμισού στο συρτάρι... αυτή όμως η συνταγή, παραμέρισε κάθε υποψήφια συνταγή για τιραμισού και δικαιώθηκε η επιλογή από την πρώτη κουταλιά.
Αν αναζητάτε την γεύση ενος original tiramisu, δοκιμάστε το... προφανώς θα γίνει το αγαπημένο σας!

Ingredients

Instructions

  1. Σε ένα μεταλλικό ή γυάλινο μπωλ, ανακατεύουμε με σύρμα την άχνη ζάχαρη, τους κρόκους, την μισή ποσότητα από το κρασί ή το λικέρ και την βανίλια.
  2. Τοποθετούμε το μπώλ πάνω από μπαίν μαρί. Ελέγχουμε να μην ακουμπάει το μπωλ στο καυτό νερό.
    Ανακατεύουμε ασταμάτητα μέχρι να αρχίζει να πήζει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα.
  3. Προσθέτουμε τέλος σταδιακά το υπόλοιπο κρασί ή λικέρ. Μόλις το μείγμα αρχίζει να αφρίζει και έχει πήξει αποσύρουμε από την φωτιά.
    Τοποθετούμε το μπωλ σε κρύο νερό, ανακατεύουμε μέχρι να έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγύ.
    Χτυπάμε το κρύο ζαμπαγιόν μέχρι να ασπρίσει. Ενσωματώνουμε στο ζαμπαγιόν το τυρί μασκαρπόνε, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί και προσθέτουμε λίγη υγρή βανίλια και μια κουταλιά της σούπας λικέρ καφέ.
    Τέλος ενώνουμε με απαλές κινήσεις τα 2 μείγματα.
    Αφήνουμε την κρέμα σκεπασμένη στο ψυγείο 1-2 ώρες.
  5. Ετοιμάζουμε τον καφέ και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας λικέρ.
  6. Επιλέγουμε τον τρόπο που θα φτιάξουμε το γλυκό, αν δηλαδή είναι ατομικό ή σε φόρμα.
    Βουτάμε στον καφέ τα σαβαγιάρ και κάνουμε την πρώτη στρώση.
    Ρίχνουμε την μισή ποσότητα κρέμας.
    Κάνουμε άλλη μια στρώση με σαβαγιάρ και τέλος συμπληρώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας.
  7. Σημείωση: Αν θέλετε να φτιάξετε το τιραμισού σαν τούρτα, χρησιμοποιήστε μια φόρμα δαχτυλίδι, κόψτε στην μέση όσα σαβαγιάρ είναι απαραίτητα για καλύψετε τα πλαϊνά, τα οποία δεν χρειάζεται να τα βουτήξετε στον καφέ.
    Το υπόλοιπο τιραμισού θα το στήσετε κανονικά.
  8. Καλύπτουμε το γλυκό με μεμβράνη, και αφήνουμε μερικές ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
    Πασπαλίζουμε με κακάο λίγο πριν σερβίρουμε!


ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο