Τυροπιτάκια με Τυρί Κρέμα και Πράσινες Ελιές

2.4K
Η εμμονή μου με τις πίτες, συνεχίζει να είναι αξεπέραστη!

Μπορώ κάθε μέρα να ψήνω πίτες, μπορεί η κάθε μέρα του χρόνου να είναι μια ξεχωριστή πίτα, απλή ή πιο πολύπλοκη και με διαφορετικό είδος φύλλου.

Άλλωστε έχω γράψει αμέτρητες αράδες για την σοφία της πίτας, της πίτας της καθημερινής, την γιορτινής και της συμβολικής.

Και αφού περίμενα να ξεπαγώσει το φύλλο, ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ, σκεφτόμουν την συνταγή και πόσο ταιριάζει το κάθε είδος τυριού με το τριφτό φύλλο κουρού.

Θυμήθηκα μια τάρτα  που είχα φτιάξει κάποτε με πατέ ελιάς και φέτα, σκέφτηκα επίσης ένα τέλειο ελιόψωμο που έφαγα τελευταία, με πράσινες ελιές και κρεμώδες τυρί, δεν ήθελε πολύ και ιδού.

Ενώ δεν θα σου φανεί και κάτι ιδιαίτερο η συνταγή, μόλις θα ξεφουρνίσεις αυτή την τυροπιτούλα δεν θα πιστέψεις πόσο νόστιμη είναι!

Το τέλειο; Τρώγονται και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ΝΑΙ, μπορείς να το υπολογίσεις για το αυριανό σου κολατσιό χωρίς φόβο και σε αυτό βοηθά και το φύλλο, που παραμένει όπως ακριβώς πρέπει!

Σου προτείνω να πάρεις ελιές σε ροδέλες για ευκολία αλλά και να κάνεις διπλή δόση, θα με θυμηθείς!

Τυροπιτάκια Συνταγές


Τυροπιτάκια με Τυρί Κρέμα και Πράσινες Ελιές

Χρόνος Προετοιμασίας: 20′
Χρόνος Ψησίματος: 25′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Μερίδες:  16 τυροπιτάκια


Υλικά

1 συσκευασία ζύμη κουρού ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ, 650 gr
100 gr. ελιές πράσινες σε ροδέλες
300 gr. τυρί κρέμα
Ρίγανη φρέσκια ή ξερή
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρόκο αυγού
Παπαρουνόσπορος

Εκτέλεση συνταγής

1. Αφήνουμε το φύλλο κουρού, μέσα στην συσκευασία του,  εκτός ψυγείο για 2 ώρες ώστε να ξεπαγώσει σωστά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C.

2. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τις ελιές, το ελαιόλαδο και όση ρίγανη θέλουμε. Ανοίγουμε το ένα φύλλο κουρού, το απλώνουμε και ακουμπάμε  1 κουταλιά της σούπας από την γέμιση αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, περίπου 5-7 εκ. Σύνολο θα βγουν 16 τυροπιτάκια.

3.  Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, πιέζουμε με το δάχτυλό μας και κόβουμε με ροδέλα ή κουπ-πατ, κλείνουμε τα πιτάκια μας με πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.

4.  Αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού, τον οποίο χτυπάμε ελαφρά με 1 κουταλιά της σούπας νερό και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 175ο C.

Σημειώσεις για την συνταγή:

– Είμαστε πολύ προσεκτικοί και ακριβείς  με την ξεπάγωμα του φύλλου ώστε να μην θρυμματιστεί.
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλες ελιές ή πάστα ελιάς.
– Μπορούμε να εμπλουτίσουμε με πιπεριά, λιαστή ντομάτα ή άλλα μυρωδικά.
– Ο παπαρουνόσπορος μπορεί να αντικατασταθεί με σουσάμι ή μαυροκούκι.
– Μπορούμε να κλείσουμε με όποιο τρόπο θέλουμε τα τυροπιτάκια.

Τυροπιτάκια με Τυρί Κρέμα Συνταγή

 

 

 

Συνταγή για Τυρόπιτα με Τυρί Κρέμα Κουρού

Εύκολες Συνταγές Κουρού

Εύκολα Τυροπιτάκια Κουρού Συνταγές

(Το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας με την ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ, καταγράφει την προσωπική μου εμπειρία, έχει δοκιμαστεί από εμένα την ίδια και χρησιμοποιήθηκε στην παραπάνω συνταγή)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close