Τούρτα Αμυγδάλου

Τούρτα Αμυγδάλου

Share

Η τούρτα αμυγδάλου είναι λατρεμένη τούρτα! H σοκολάτα δεν «χωράει» στην τούρτα αυτήν, θα χρειαστείτε ένα αφράτο παντεσπάνι, μια πλούσια κρεμα ζαχαροπλαστικής, μια ντελικάτη σαντιγύ και άφθονο αμύγδαλο!

Τούρτα Αμυγδάλου Recipe

suntages gia tourta amigdalou

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 7, 2013

  • Απόδοση: 1 (12-14 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 3 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 60 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 4 ώρες 0 λεπτό

Η τούρτα αμυγδάλου είναι λατρεμένη τούρτα! H σοκολάτα δεν «χωράει» στην …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Αρχικά χτυπάμε την σαντυγί για να παγώσει, συνεχίζουμε με το παντεσπάνι και τέλος ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

    Η σαντυγί
    Βάζουμε την κρέμα σε μεταλλικό μπώλ, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
    Κατόπιν χτυπάμε την κρέμα με την βανίλια μέσα στο κρύο μπώλ, προσθέτουμε την άχνη, το golden syrup και το κονιάκ ή το κίρς μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγύ.
    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  2. Το παντεσπάνι
    Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια να αφρατέψουν.
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα,ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα να ομογενοοιηθεί το μείγμα.
    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα ή ένα τσέρκι περίπου 25 εκατοστών.
    Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180°C.
    Αφήνουμε να κρυώσει πρίν το κόψουμε.
  3. Η κρέμα ζαχαροπλαστικής
    Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη, το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, τις βανίλιες και τους κρόκους να αφρατέψουν για 2 λεπτά περίπου σε δυνατή ταχύτητα.
    Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί, μόλις ζεσταθεί ελαφρά,προσοχή μη βράσει, προσθέτουμε το 1/3 από το γάλα στο μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
    Μόλις πάρει το υπόλοιπο γάλα 1-2 βράσεις, προσθέτουμε το μείγμα στο γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει, σε χαμηλή φωτιά!
    Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρό μπώλ και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να ώστε μη πιάσει κρούστα και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  4. Το σιρόπι
    Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρολίτσα και βράζουμε για 5′ λεπτά, μόλις το κατεβάσουμε προσθέτουμε το κίρς και αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το χρησιμοποιήσουμε.
  5. Συναρμολόγηση Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία ίσια κομμάτια οριζόντια κομμάτια.
    Ραντίζουμε με το σιρόπι το πρώτο κομμάτι να βραχεί καλά.
    Παίρνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, προσθέτουμε 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας σαντιγύ, το κροκάν και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.

  6. Στρώνουμε όλη την κρέμα στο παντεσπάνι και πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο φιλέ. Ραντίζουμε με το σιρόπι το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι να βραχεί καλά και στρώνουμε την μισή σαντιγύ, την υπόλοιπη την βάζουμε στο ψυγείο ξανά.
    Τοποθετούμε από πάνω και το τελευταίο κομμάτι από το παντεσπάνι ραντίζουμε με το σιρόπι και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας και τα πλαϊνά με σαντιγύ, πασπαλίζουμε παντού με το αμύγδαλο.
    Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγύ κάνοντας σχέδια με κορνέ, τοποθετούμε τις φράουλες, τα μαρασκίνο και τέλος αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει 3-4 ώρες.
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο