Share

H πιο αγαπημένη τούρτα είναι φυσικά η τούρτα σοκολάτα!
Η αξεπέραστη γεύση της, την κάνει μακράν την πρώτη επιλογή, φυσικά αυτό που θέλουμε σε μια τούρτα Full Choco είναι να μην λιγώνει!

Τούρτα Σοκολάτα Recipe

Two portions of Moka cake

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 7, 2013

  • Απόδοση: 1 (12-14 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 3 ώρες 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 60 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 4 ώρες 20 λεπτά

H πιο αγαπημένη τούρτα είναι φυσικά η τούρτα σοκολάτα! Η αξεπέραστη γεύση …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καταρχήν ξεκινάμε να φτιάξουμε τις μους και την επικάλυψη, γιατί θέλουν χρόνο για να κρυώσουν και να πήξουν.
  2. H bitter μούς σοκολάτα
    Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπαιν μαρί.
    Μέχρι να λιώσει η σοκολάτα χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ να γίνει σαν σαντιγύ.
    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί αλλά προσέχουμε να μην βράσει.
    Το προσθέτουμε στην σοκολάτα και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
    Όταν κρυώσει η σοκολάτα προσθέτουμε την σαντιγύ σταδιακά ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά.
    Την βάζουμε στο ψυγείο να 3-4 ώρες πρίν την χρησιμοποιήσουμε.
  3. H μούς σοκολάτα
    Βάζουμε την σοκολάτα να λιώσει σε μπέν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
    Χτυπάμε την κρέμα σε σφιχτή σαντυγί και την βάζουμε στο ψυγείο, το ίδιο κάνουμε και με τα ασπράδια των αυγών.
    Βάζουμε την ζάχαρη και τους κρόκους στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
    Προσθέτουμε την σοκολάτα σιγά-σιγά να ομογενοποιηθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
    Προσθέτουμε σταδιακά την σαντιγύ και τέλος ενσωματώνουμε την μαρέγκα με μία σπάτουλα.
    Τοποθετούμε στο ψυγείο 3-4 ώρες.
  4. Η επικάλυψη σοκολατας
    Βάζουμε την κρέμα σε μία κατσαρολίτσα και την βράζουμε.
    Μόλις φουσκώσει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε την σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς τα δύο υλικά και να λιώσει η σοκολάτα.
    Προσθέτουμε το ρούμι και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά και να πήξει.
  5. Το παντεσπάνι
    Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι,με το κακάο και το μπέικιν και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα,ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα να ομογενοοιηθεί το μείγμα.
    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα ή ένα τσέρκι διαμέτρου περίπου 25 εκατοστών.
    Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180°C .
    Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν το κόψουμε σε δίσκους.
  6. Το σιρόπι
    Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρολίτσα και βράζουμε για 5′ λεπτά, μόλις το κατεβάσουμε προσθέτουμε το ρούμι και αφήνουμε να κρυώσει πρίν το χρησιμοποιήσουμε.
  7. Συναρμολόγηση
    Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία ίσια κομμάτια οριζόντια κομμάτια.
    Το ραντίζουμε με το σιρόπι να βραχεί καλά. Προσθέτουμε την bitter μούς και στρώνουμε με την βοήθεια μιας σπάτουλας.
  8. Βάζουμε από πάνω το επόμενο κομμάτι παντεσπάνι, το ραντίζουμε και αυτό με σιρόπι και στρώνουμε την μούς σοκολάτα.
    Τέλος βάζουμε το τελευταίο κομμάτι παντεσπάνι, το ραντίζουμε με σιρόπι και ξεκινάμε την επικάλυψη της τούρτας με το γλάσο επικάλυψης.
  9. Με την βοήθεια μιας σπάτουλας αλείφουμε με την κρέμα όλη την τούρτα και τα πλαϊνά της.
    Τρίβουμε την σοκολάτα γάλακτος δημιουργώντας φλύδες και διακοσμούμε την τούρτα.
    Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες και σερβίρουμε!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο