Όταν δοκιμάζεις το δροσερό Tranquini, το νέο απόλυτο relaxation drink που εμπνέει ώστε να δεις ένα θετικό τρόπο ζωής, είναι σα να ταξιδεύεις και ξάφνου να βρίσκεσαι σε ένα πανέμορφο λιβάδι γεμάτο ανθισμένες λεβάντες.

Και αν αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν ένα αναψυκτικό να σου φτιάξει την διάθεση, να σε χαλαρώσει, να σε αναζωογονήσει και να σε εμπνεύσει, η απάντηση βρίσκεται στα φυσικά συστατικά!  Εκχυλίσματα βοτάνων όπως χαμομήλι, λεβάντα, μελισσόχορτο και πράσινο τσάι, και φυσικό ανθρακούχο νερό από τις αυστριακές Άλπεις.

Χαλάρωσε, Σκέψου Θετικά, ‘’Τα καλύτερα έρχονται” αυτό είναι το μότο του μοναδικού Tranquini, που μπορώ να το έχω συνεχώς μαζί μου, δεν γίνεται λοιπόν να μην «βάλω» ηρεμία και στην δική μου πολυάσχολη καθημερινότητα.

Ας δούμε όμως γιατί δικαίως τα βότανα είναι το “new black”.

Τα  φρέσκα και αποξηραμένα φύλλα τους ή το εκχύλισμα τους, συχνά αποτελούν βασικό συστατικό σε πολλά είδη της καθημερινότητας μας, όπως φαγητά, γλυκά, αναψυκτικά, ροφήματα, καλλυντικά, κεριά-αρωματικά χώρου, ακόμη και σε φυτικά φαρμακευτικά σκευάσματα χάρη στις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Μπλέ Tranquini

Η λεβάντα, το βασικό χαλαρωτικό  συστατικό του Tranquini

Η λεβάντα ή λαβαντούλα με γκριζοπράσινα οδοντωτά λεπτά φύλλα και τα φίνα λιλά λουλουδάκια είναι το απόλυτο βότανο με χαλαρωτικές, αντισηπτικές, ενυδατικές, ηρεμιστικές, δυναμωτικές, τονωτικές ιδιότητες.
Το μοναδικό άρωμά της μπορεί αμέσως να σου φτιάξει την διάθεση γι΄αυτό και χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία με άριστα αποτελέσματα!

Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική χρήση
Δοκίμασε την λεβάντα σε μαρινάδες για κοτόπουλο-πουλερικά, αρνί, μοσχάρι, ψάρι, σε dressing στις σαλάτες, σαν αρωματικό σε ντελικάτες σούπες και με λαχανικά όπως κολοκύθα, κάστανα, σελινόριζα  ή πατάτα και γλυκοπατάτα. Επίσης δένει και σαλάτες από όσπρια, σε σάλτσες με κρασί και φυσικά στο ψωμί.

Η λεβάντα συνδυάζεται εξίσου καλά με μυρωδικά, βότανα και μπαχαρικά όπως το φασκόμηλο, ο μάραθος, ο κόλιανδρος, το κάρδαμο, το σέλινο, το τζίντζερ, η μαντζουράνα, το δενδρολίβανο, το λεμονοθύμαρο, η μέντα, το μοσχοκάρυδο, το εστραγκόν καθώς και το πράσινο και λευκό πιπέρι.

Αν όμως η λεβάντα μπορεί  κάπου να διαπρέψει αυτό είναι στην ζαχαροπλαστική!

Ο άψογος συνδυασμός της με όλα τα εσπεριδοειδή φρούτα όπως το λεμόνι, το μανταρίνι και το περγαμόντο, όπως και με φρούτα όπως τα σύκα, τα δαμάσκηνα και το ροδάκινο.

Μια δοκιμή σε γλυκά με ροδόνερο, παγωτά, του κουταλιού, κομπόστες, λικέρ και μαρμελάδες θα σε πείσει.

Επίσης το μέλι και όλα τα είδη της σοκολάτα είναι συστατικά που αν τα ταιριάξεις με την λεβάντα μπορείς να δώσεις άλλη «άποψη» και γεύση σε επιδόρπια, ειδικά σε κρέμες,  κέικ, μπισκότα και κουλουράκια.

Tranquini Πράσινο

Το μελισσόχορτο, το τονωτικό συστατικό του Tranquini

Ένα από τα βότανα με την πιο υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, το μοσχομυριστό μελισσόχορτο ή βάλσαμο είναι μια ισχυρή πηγή πολυφαινόλων. Εξαιρετικά τονωτικό αλλά και καταπραϋντικό, προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση, με ιδιότητες ικανές ώστε να «καθαρίζει» το μυαλό, βοηθά στη μνήμη και αυξάνει την αντίληψη.
Το μελισσόχορτο είναι αρκετά βοηθητικό στο στρες και φτιάχνει άμεσα την διάθεση, γι΄αυτό και χρησιμοποιείται συχνά σε καλλυντικές κρέμες και αρωματικά χώρου αλλά και ως φυσικό αντικουνουπικό.

Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική χρήση
Το μελισσόχορτο αποπνέει μια λεμονάτη φρεσκάδα αλλά και το ντελικάτο γλυκό άρωμα του μελιού.

Αρωματίζουμε ιδανικά κρεατικά φούρνου, λεμονάτα φαγητά, μαρινάδες με λευκό κρασί για κοτόπουλο και πουλερικά, ψάρια, μαλακά τυριά και τα μανιτάρια.

Επίσης, ταιριάζει σε γλυκίσματα με φρούτα, κέικ και λικέρ, όπως το πασίγνωστο Eau de melisse des Carmes.

Συνδυάζεται πολύ καλά με την κανέλα, το γαρίφαλο, το γλυκάνισο, το κακουλέ, το κόλιανδρο, το πράσινο πιπέρι, το εστραγκόν, το θυμάρι, την ρίγανη, τη δάφνη, το δενδρολίβανο, τη μέντα και τα εσπεριδοειδή.

Tranquini Antistress

Χαμομήλι, το θαυματουργό συστατικό του Tranquini

Το μοναδικό  χαμομήλι θα μπορούσε να είναι ο βασιλιάς των βοτάνων άλλωστε το χαμομήλι είναι το πρώτο και μοναδικό βότανο που μπορεί να καταναλώσει – χρησιμοποιήσει άφοβα ο άνθρωπος από τις πρώτες κιόλας ημέρες της ζωής του, σαν αφέψημα ή έλαιο.

Η πανέμορφη μαργαρίτα με το χαρακτηριστικό μεθυστικό άρωμα είναι κάτι περισσότερο από ένα βότανο. Οι θαυματουργές ηρεμηστικές, αγχολυτικές, αναζωογονητικές, τονωτικές, αποτοξινωτικές ιδιότητες είναι μερικές από τις αμέτρητες αναγνωρισμένες και ευεργετικές του δυνατότητες που προσφέρουν στο σώμα και την ψυχή!

Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική χρήση
Το χαμομήλι μπορούμε να το προσθέσουμε σε μαρινάδες κρεάτων ή σε ντρέσινγκ για σαλάτες. Ταιριάζει με το τζίντζερ, το καρότο, τη γλυκοπατάτα και την σελινόριζα.

Υπέροχος συνδυασμός με το λεμόνι, το δυόσμο, το θυμάρι, τον μάραθο, το φασκόμηλο,  τον άνηθο, την δάφνη, τη μαντζουράνα.

Η ιδανική του χρήση είναι ο αρωματισμός της ζάχαρης και του ελαιόλαδου.

Το χαμομήλι δεν θα μπορούσε παρά να ταιριάζει με το μέλι, το λεμόνι και τα φρούτα όπως το μήλο, το αχλάδι, η μπανάνα, το βερίκοκο, το ροδάκινο. Δοκίμασέ το σε κρέμες, κέικ, κουλουράκια και μπισκότα, επίσης σε σιρόπια που θέλουμε να δώσουμε διακριτικό άρωμα και φυσικά να συνδυαστεί με το μέλι.

Ο κόσμος των βοτάνων είναι μαγικός άσε που μπορείς να τα φυτέψεις πανεύκολα στις γλάστρες σου, όμως θα πρέπει να χρησιμοποιούνται και να συνδυάζονται σωστά!

* Όλα τα παραπάνω ενδείκνυνται για άτομα που δεν έχουν κάποια αλλεργία – ευαισθησία, μην ξεχνάμε δεν καταναλώνουμε υπερβολικές ποσότητες – παν μέτρον άριστον!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο