Share

Πολύ εύκολη και νόστιμη πίτα με τραχανά. Η Θεσσαλιώτισσα γιαγιά μας μεγάλωσε μ” αυτη την Τραχανόπιτα,  τα κρύα απογεύματα του χειμώνα μας την έφτιαχνε και την συνόδευε μαζί με ζεστό γάλα!

Τραχανόπιτα, Εύκολη και Απλή Recipe

traxanopita

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 6, 2013

  • Απόδοση: 1 (10 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 50 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 5 λεπτά

Πολύ εύκολη και νόστιμη πίτα με τραχανά. Η Θεσσαλιώτισσα γιαγιά μας …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

    Σε ένα μπώλ ρίχνουμε τα 4 αυγά, το βούτυρο λιωμένο σε χλιαρή θερμοκρασία, το γάλα και 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε τον τραχανά, την φέτα χοντροτριμμένη, λίγο αλάτι, προσεκτικά γιατί το τυρί είναι αλμυρό και πιπέρι.
    Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
    Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα .
    Τέλος χτυπάμε ένα αυγό με λίγο γάλα και περιχύνουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 °C για 50 λεπτά.

    Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο