Share
Το κλασικό Victoria Sandwich Cake,

H 14η Φεβρουαρίου είναι προφανώς η πιο αντιφατική ημέρα γιορτής για την αγάπη, πόσα κοτακόκκινα τριαντάφυλλα και πόση σοκολάτα ξοδεύεται άραγε την ημέρα εκείνη, πόσοι φαναττικοί και πόσοι haters υπάρχουν άραγε;

Σε όποιο στρατόπεδο και να τάσεσαι (προσωπικά ανήκω στους Haters), να θυμάσαι οτι η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια απλή «υπενθύμιση» στην καθημερινότητα για να δείξεις την φροντίδα σου, δεν πρέπει να το παίρνεις τόσο στα «σοβαρά», μέρα είναι θα περάσει!

Όμως αν θέλεις μπορείς να δεις την καλή πλευρά της γιορτής αυτής και απλά «Have Fun», ακόμη κι εγώ η Hater αποφάσισα να δοκιμάσω «Τι γεύση θα μπορούσε να έχει ο Έρωτας ή η Αγάπη». Βέβαια, αφορμή γι” αυτό ήταν τα λατρεμένα μου προϊόντα Marks & Spencer Foods!

Αλλά επειδή όλοι είμαστε και Food Lovers, δηλώνουμε μέγιστο έρωτα για τα τα προϊόντα των Marks & Spencer φτιάχνουμε Victoria Sandwich Cake, το κλασικό βρετανικό σάντουιτς κέικ με λατρεμένη Raspberry Marmalade, το οποίο η Queen Victoria απολάμβανε με το τσάι της και την οποία μιμηθήκαμε σε αντίστοιχο concept  με τον Νικόλα, τον Χάρη, την Βάσια και τον Φώτη!

Enjoy, Have Fun and Love!


 Victoria Sandwich Cake

° Έτοιμο σε: 80′
° Ποσότητα: 8-10 άτομα

Υλικά

3 αυγά
170 gr. βούτυρο
140 gr. ζάχαρη άχνη
150 gr. αλεύρι φαρίνα απ
2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κάψουλα βανιλλίνη
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Ελάχιστο αλάτι
200 gr. κρέμα γάλακτος
1 βαζάκι μαρμελάδα Raspberry Marks & Spencer Food
Κόκκινα φρούτα Marks & Spencer Food

 

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά τουλάχιστον 2 ώρες εκτός ψυγείου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, με το baking powder, το κόρν φλάουρ το αλάτι και χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν και να πάρουμε ένα λευκό, αφράτο μείγμα.
Προσθέτουμε σταδιακά, ένα-ένα τους κρόκους και το άρωμα της βανίλιας συνεχίζοντας το χτύπημα για 4 περίπου λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, κατόπιν σταματάμε το χτύπημα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Συνεχίζουμε την παρασκευή χρησιμοποιώντας σπάτουλα ή κουτάλι και ενσωματώνουμε στο μείγμα, το αλεύρι, το οποίο κοσκινίζουμε ξάνα όταν το προσθέτουμε και τέλος την μαρέγκα.

Ανακατεύουμε προσεκτικά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μεταφέρουμε σε στρογγυλή φόρμα 18 εκατοστών, την οποία έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε το κέικ για περίπου 40 λεπτά και ελέγχουμε με ένα ξύλινο καλαμάκι αν έχει ψηθεί.
Ξεφορμάρουμε το κέικ και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά σε μια σχάρα.

Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ.

Χωρίζουμε το κέικ σε 2 παντεσπάνια, τοποθετούμε ανάμεσα την μαρμελάδα και καλύπτουμε την επιφάνεια με την σαντιγύ.

Αφήνουμε το κέικ στο ψυγείο να κρυώσει.
Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τα φρούτα και αχνίζουμε ελαφρά!

Το κέικ διατηρείται στο ψυγείο.

Σημειώσεις για την συνταγή:

~ Αυτο το κέικ παραδοσιακά γεμίζεται με σαντιγί ή βουτυρόκρεμα εκτός από μαρμελάδα, κάτι που δεν είναι αναγκαίο να κάνετε αλλά αν είστε sugar lover μπορείτε να το δοκιμάσετε!
~ Εκτός από raspberry jam μπορειτε να δοκιμάσετε και άλλες μαρμελάδες!

Συνταγές για Κέικ

Marks and Spencer Raspberry

Συνταγές για τον Άγιο Βαλεντίνο

 

Marks and Spencer Ελλάδα

 

Κέικ με Μαρμελάδα Βατόμουρο

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

9 Σχόλια

  1. Καλημέρα Εύα! Είμαι που είμαι γλυκατζού έβαλες κι αυτή τη συνταγή και με αποτελείωσες!!! Βάλτη τουλάχιστον χωρίς τις φωτογραφίες μπας και σωθούμε, χαχαχα!!!! Όσον αφορά στην εν λόγω γιορτή δεν ξέρω αν ανήκω στους lovers ή στους haters, μάλλον ανήκω στους lovers όλων αυτών των σοκολατένιων, καρδουλένιων γλυκών, ένεκα της ημέρας βεβαίως, βεβαίως….

  2. Έχω δοκιμάσει το red pesto απ’τα M & S που φαίνεται στο καλάθι που έχεις βάλει φωτό. Είναι τέλειο. Ακόμα πιο τέλειο όμως είναι το γλυκάκι που μας κερνάς. Ευχαριστούμε!

  3. Εγώ ανήκω στους haters του Βακλανεντίνου! Ανήκω από την άλλη στους λάτρεις της μάσας, οπότε θα το φτιάξω, θα το εξαφανίσουμε αμέσως και να ζήσει η Τσικνοπέμπτη!!! 😀

  4. Λατρεύω τις λιχουδιές του Marks & Spencer! Τέλεια και η συνταγή σου, σκέφτομαι να την φτιάξω για τις 14/2!!

  5. Αυτή η μαρμελάδα πολύ ωραία Ευα μου
    Και το κεκάκι ποίημα : )
    Το δώρο ακόμα πιο ωραίο

    Φιλιά

Αφήστε ένα σχόλιο