Βουτήματα Μαστίχας (Νηστίσιμα)

Βουτήματα Μαστίχας (Νηστίσιμα)

Μυρωδάτα και πεντανόστιμα γλυκά βουτήματα «πανέτοιμα» για βουτιές σε γάλα, τσάι ή κακάο!

Βουτήματα Μαστίχας (Νηστίσιμα) Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 22, 2013

  • Yield: 1 (20 Servings)
  • Prep: 50 mins
  • Cook: 20 mins
  • Ready In: 1 hr 10 mins

Μυρωδάτα και πεντανόστιμα γλυκά βουτήματα "πανέτοιμα" για βουτιές σε …

Ingredients

Instructions

  1. Διαλύουμε την μαγιά σε 2-3 κουταλιές της σούπας χλιαρο νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
    Χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
    Προσθέτουμε το αλεύρι ενσωματώνοντας το με μία σπάτουλα στο μείγμα.
  2. Προσθέτουμε την βανίλια, την μαστίχα κοπανισμένη, την μαγιά και τον χυμό του πορτοκαλιού.
    Τέλος προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
    Αφήνουμε την ζύμη 30′ περίπου λεπτά σκεπασμένη σε ζεστο μέρος.
    Πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα ή τα κόβουμε με κουπ πατ σε κυκλικό σχήμα.
    Τα τοποθετούμε σε δίσκο που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
    Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή με καστανή ζάχαρη.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 150°C για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
    Αφήνουμε να κρυώσουν, παίρνουμε 2 μπισκότα και τα ενώνουμε με την μαρμελάδα.
    Τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο