Share

Ένα νέο παγκόσμιο project ήρθε και στην Ελλάδα, το World Baking Day, ένα project πρόκληση, μια πρόκληση που «απαιτεί» όλο το μεράκι και την έμπνευση του κάθε συμμετέχοντος, αφού το «μότο» του project είναι το Bake Brave!

Η μικρή ιστορία του World Baking Day:
Η Παγκόσμια ημέρα ψησίματος, όπως μεταφράζεται, γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Μάη, όπου οι λάτρεις των κέικ και της γλυκιάς ζύμης έχουν τον απόλυτο λόγο να δημιουργήσουν και να απολαύσουν με τους αγαπημένους τους τα υπέροχα γλυκίσματα που θα ψήσουν!
Η πρώτη φορά που γιορτάστηκε υπο την παγκόσμια μορφή του το World Baking Day ήταν το 2012 με απόλυτη επιτυχία!

Φέτος αυτή η «γιορτή» ήρθε και την Ελλάδα με υποστηρικτή το Βιτάμ,  έτσι λοιπόν για πρώτη φορά συμμετέχουν επίσημα και Ελληνες «πρεσβευτές» μάγειρες, σεφ και bloggers στο Wolrd Baking Day, όπου έπρεπε να δημιουργήσουν με βασικό υλικό την μαργαρίνη οποιοδήποτε γλυκό ψήνεται, βέβαια το κέικ ήταν το αυτονόητο, χωρίς όμως να εξαιρούνται όλες οι γλυκές ζύμες που μπορούν να ψηθούν!

Στις 19 Μαϊου όλα τα γλυκά και οι πρεσβευτές θα παρουσιάζονταν στο επίσημο site του World Baking Day και οι αναγνώστες θα καλούνταν να δοκιμάσουν το επίπεδο αλλά και την γεναιότητά τους φτιάχνοντας το γλυκό που θα επέλεγαν, αφού ο κάθε πρεσβευτής ανάμεσα στους εκατό θα είχε το δικό του level, ύστερα από την αξιολόγηση των ειδικών!

Βιτάμ ΚέικΦυσικά δεν έχασα την ευκαιρία συμμετοχής… και μέχρι να λάβω το kit που περιείχε βασικά και απαραίτητα υλικά για την δημιουργία είχα αποφασίσει και το γλυκό που θα «έψηνα» για την συμμετοχή του Funky Cook!

Η έμπνευση
Όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσω την συνταγή που θα επέλεγα, για να συμμετάσχω, στο World Baking Day, είχα σχεδόν καταλήξει να μοιραστώ μαζί τους το αγαπημένο μου κέικ, αυτό που με μεγάλωσε, με μύησε στον «κόσμο της ζαχαροπλαστικής και αγαπώ όσο τίποτα άλλο, αυτό της μαμάς μου, το απλό αλλά τόσο μοναδικό για εμένα.
Το κέικ της μαμάς μου, εκτός από αναμνήσεις πάντα περιείχε και μαργαρίνη… με αυτή μεγαλώσαμε, με αυτή και το τρυφερό κέικ της μαμάς!

Την τελευταία όμως στιγμή θέλησα να φτιάξω ένα μοναδικής νοστιμιάς κέικ…
Μια συνταγή από την αρχή με περισσότερη έμπνευση, που θα ήταν δικό μου δημιούργημα και θα ένιωθα υπερήφανη γιΆ αυτό, βέβαια σε μια συνταγή κέικ, τι καινούριο μπορείς να εμπνευστείς εκτός από μια ιδέα για συνδυασμούς υλικών που θα απογείωναν το απλό, γευστικό κέικ, της μαμάς μου…

Σκέφτηκα λοιπόν, εφόσον θα συμμετείχα στο World Baking Day, να σας συστήσω με αγαπημένα Ελληνικά προϊόντα.
Έτσι κατέληξα στο project «My Big Fat Greek Cake«!
Σ΄αυτό λοιπόν το Ελληνικό Κέικ, θα παρουσιάσω δύο μοναδικά Ελληνικά προϊόντα, την Μαστίχα από το νησί της Χίου, που είναι άλλωστε γνωστή παγκόσμια, τόσο για το άρωμά της, για τις ευεργετικές της ιδιότητες αλλά και επειδή παράγεται μόνο στη Ελλάδα!
Το δεύτερο Ελληνικό υλικό που διάλεξα να γνωρίσετε είναι ο Μακεδονικός Χαλβάς που παρασκευάζεται με θρεπτικό ταχίνι και ένα προϊόν που εξάγετε, άρα κάποιος θα μπορούσε να το βρει!
Αυτή ήταν η ιστορία του δικού μου κέικ… τόσο νόστιμο, τόσο υγιεινό, τόσο Ελληνικό!

Το κέικ αυτό όπως με πληροφόρησαν κέρδισε τις εντυπώσεις και παρουσιάστηκε στο επίπεδο no75 , 43 άτομα δοκίμασαν να το φτιάξουν και όσοι το δοκίμασαν είπαν τα καλύτερα!

Την συνταγή αυτού του κέικ μπορείτε να το βρείτε εδώ και φυσικά να δοκιμάσετε την γενναιότητα σας ψήνοντάς το!

 

 

 

Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο