Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Μους Γιαούρτι και Γλυκό Λεμόνι

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Μους Γιαούρτι και Γλυκό Λεμόνι

Share

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Μους Γιαούρτι και Γλυκό Λεμόνι

xalvas-me-mousse-giaourti

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 21, 2013

  • Απόδοση: 1 (6-8 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 60 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 15 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 15 λεπτά

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα all time classic γλύκισμα... που με μια ιδέα "μεταμορφώθηκε" και σίγουρα θα σας εκπλήξει!
Η ελαφριά και δροσερή γεύση της μους , σε συνδιασμό με το χαλβά και το μυρωδάτο άρωμα λεμονιού θα κλείσει εντυπωσιακά ένα γεύμα!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να κάψει το ελαιόλαδο και την μαργαρίνη και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
    Ανακατεύουμε συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να καβουρντιστεί και να αποκτήσει χρυσό-καφε χρώμα.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά, και αφού αφαιρούμε το ξύλάκι της κανέλας, ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι με μία βαθιά κουτάλα, σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχουμε αρκετα να μην καούμε γιατί το σιμιγδάλι θα κοχλάζει.
  2. Όταν τελειώσει το σιρόπι ξαναβάζουμε τον χαλβά σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
    Τοποθετούμε σε φόρμα ή ατομικά φορμάκια και αφήνουμε να κρυώσει για 30-40 λεπτά.
  3. Η μους γιαούρτι
    Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντυγί.
    Προσθέτουμε το μέλι και το γιαούρτι και συνεχίζουμε για 1 λεπτό το χτύπημα.
    Βάζουμε την μους στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  4. Πρόταση Σερβιρίσματος
    Σερβίρουμε ένα κομμάτι χαλβά με όση μούς θέλουμε και τελειώνουμε με μία φλούδα γλυκό του κουταλιού λεμόνι.
    Παπαλίζουμε με κανέλα, προαιρετικά!
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο