Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Μους Γιαούρτι και Γλυκό Λεμόνι

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Μους Γιαούρτι και Γλυκό Λεμόνι

Share

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Μους Γιαούρτι και Γλυκό Λεμόνι

xalvas-me-mousse-giaourti

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 21, 2013

  • Yield: 1 (6-8 Servings)
  • Prep: 60 mins
  • Cook: 15 mins
  • Ready In: 1 hr 15 mins

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα all time classic γλύκισμα... που με μια ιδέα "μεταμορφώθηκε" και σίγουρα θα σας εκπλήξει!
Η ελαφριά και δροσερή γεύση της μους , σε συνδιασμό με το χαλβά και το μυρωδάτο άρωμα λεμονιού θα κλείσει εντυπωσιακά ένα γεύμα!

Ingredients

Instructions

  1. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να κάψει το ελαιόλαδο και την μαργαρίνη και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
    Ανακατεύουμε συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να καβουρντιστεί και να αποκτήσει χρυσό-καφε χρώμα.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά, και αφού αφαιρούμε το ξύλάκι της κανέλας, ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι με μία βαθιά κουτάλα, σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχουμε αρκετα να μην καούμε γιατί το σιμιγδάλι θα κοχλάζει.
  2. Όταν τελειώσει το σιρόπι ξαναβάζουμε τον χαλβά σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
    Τοποθετούμε σε φόρμα ή ατομικά φορμάκια και αφήνουμε να κρυώσει για 30-40 λεπτά.
  3. Η μους γιαούρτι
    Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντυγί.
    Προσθέτουμε το μέλι και το γιαούρτι και συνεχίζουμε για 1 λεπτό το χτύπημα.
    Βάζουμε την μους στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  4. Πρόταση Σερβιρίσματος
    Σερβίρουμε ένα κομμάτι χαλβά με όση μούς θέλουμε και τελειώνουμε με μία φλούδα γλυκό του κουταλιού λεμόνι.
    Παπαλίζουμε με κανέλα, προαιρετικά!
Share

Σχόλια από Facebook

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο